Gouden tips voor een nieuwe baan

Een nieuwe baan zoeken in tijden van corona én een beginnende economische crisis: dat kan een next level banenjacht zijn. Met de nadruk op ‘kan’.

Hier zijn 'gouden tips' om binnen no-time de status te veranderen van ‘op zoek naar een baan’ naar ‘nieuwe baan gevonden’.

Tip 1:

Kom erachter wat bij je past voordat je een nieuwe baan zoekt. Staar je niet blind op je wensenlijstje als een nieuwe baan zoekt, maar zie het als tool. Zodra je een baan tegenkomt die je interessant lijkt, kun je het lijstje naast de vacature leggen.

Zo weet je precies wat je wel, maar ook wat je niet wilt. Stay open-minded.

Tip 2:

Doe research als je een andere baan zoekt. Helemaal voor ogen wat je workwise belangrijk vindt: check. Maar soms kun je aan de hand van de vacaturetekst niet helemaal zeker weten of het een match is tussen jou, de functie en het bedrijf.

Tijd om de lightversie van Sherlock uit te hangen door wat research te doen.

Tip 3:

Wees flexibel als je een nieuwe baan zoekt. Een nieuwe baan zoeken in crisistijd vergt een flinke dosis doorzettingsvermogen, maar vooral ook flexibiliteit. Stel: je ziet een carrière voor je in de luchtvaart of horeca.

Dat zijn nu niet bepaald de sectoren waar de banen voor het oprapen liggen. De kans is klein dat jij snel aan de slag kunt als steward(ess) of barmedewerker. Maar, dat wil niet zeggen dat je nu niet al naar dat doel toe kunt werken.

Tip 4:

Netwerken, netwerken en nog eens netwerken. Hoe meer mensen weten dat jij een nieuwe baan zoekt, hoe groter de kans is dat iemand je kan helpen.

Dus, zorg dat jij je verhaaltje klaar hebt over wat voor baan je zoekt en wat je kwaliteiten zijn, en laat van je horen.

Tip 5:

Weet dat geen enkele carrièreroute hetzelfde is. Als je een nieuwe baan zoekt, vooral in crisistijd, is het goed om je bewust te zijn dat er verschillende carrièreroutes zijn.



Door groei, ontwikkeling en dingen gewoon uit te proberen. Meerdere wegen leiden naar Rome.



Bron: youngcapital blog