Amsterdam heeft er weer een testlocatie bij: Sloterdijk.
Amsterdam heeft er weer een testlocatie bij: Sloterdijk. (Foto: Pixabay)

Nieuwe testlocatie bij station Sloterdijk

NIEUW-WEST - Er is een nieuwe testlocatie in Nieuw-West, vlakbij station Sloterdijk. Bewoners uit de omliggende stadsdelen kunnen daar op afspraak terecht voor een gratis coronatest. De GGD is hier met minstens 500 testen per dag begonnen.

3.000 testen per dag

De nieuwe testlocatie ligt aan de zuidzijde van station Sloterdijk. De hoofdingang bevindt zich aan de Teleportboulevard. Deze plek is gekozen vanwege de centrale ligging en goede bereikbaarheid. Het aantal testen per dag kan oplopen naar 3.000 per dag. Zodra het RIVM toestemming heeft gegeven, zet de GGD ook sneltesten in.

Testcapaciteit

De opening van testpaviljoen Sloterdijk past bij de uitbreiding van de testcapaciteit en de geplande inrichting van snelteststraten in de regio Amsterdam. Dit is de achtste GGD-testlocatie in de regio en de derde testlocatie in stadsdeel Nieuw-West. Het gaat om een testpaviljoen vergelijkbaar met de locaties in Noord en Zuidoost. De GGD heeft ook 3 nieuwe testbussen in gebruik genomen, die langs verschillende buurten en regiogemeenten gaan. Eind januari bedraagt de totale testcapaciteit in de regio Amsterdam-Amstelland bijna 8.000 testen per dag.

Afspraak

Mensen die getest worden, kunnen alleen naar binnen als ze een afspraak hebben gemaakt via coronatest.nl of 0800-1202. De GGD adviseert bezoekers om met de fiets of lopend naar de testlocatie te komen en zeker niet met het ov.


Voor gratis parkeren volgen automobilisten de parkeerroute naar de parkeergarage van Hotel 2Stay, Tempelhofstraat 2.