Bouchra Moutawakil is een echte held.
Bouchra Moutawakil is een echte held. (Foto: Marlise Steeman)

Wie verdient de Heldenspeld

NIEUW- WEST - Wie iemand kent met een groot hart, iemand die aan anderen denkt, anderen helpt, voor anderen zorgt kan diegene de speciale Amsterdamse Heldenspeld voordragen. Niet alleen de IC-arts of de gedreven leraar komen in aanmerking, maar bijvoorbeeld ook de zus die boodschappen haalt of kookt voor ouderen.

In heel Amsterdam komen posters te hangen met beelden van hulpverleners, vrijwilligers of andere helden. Dus ook in Nieuw-West. Een een speldje aanvragen met de tekst #Houvanjeheld kan via de website Wij Amsterdam.

Voor Imre Kleinlugtenbelt is Bouchra Moutawakil een echte held. “Bouchra is teamcoördinator van de buurtwerk kamer Geuzennest in Geuzenveld. Zij heeft tijdens de corona crisis de deuren open gehouden voor de aller kwetsbaarste in deze wijk. In dit turbulente jaar heeft Bouchra samen met de onvoorwaardelijke inzet van vrijwilligers van de buurtwerk kamer een plek gemaakt waar geen drempel bestaat voor verbinding. Met haar onvoorwaardelijke steun en inzet, haar toewijding en enthousiasme heeft zij voor heel veel mensen de deuren van het Geuzennest maar ook haar hart open gezet. Bouchra is een prachtig en inspirerend mens."

Zo zijn er meer helden in Nieuw-West die zich inzetten voor mensen die het moeilijk hebben in de maatschappij. Mensen met een hart van goud en die een belangrijke rol spelen in Nieuw-West. De helden worden online in het zonnetje gezet.