Het moderne schoolgebouw van Lumion.
Het moderne schoolgebouw van Lumion. (Foto: Pr)

Lumion de school van je leven

NIEUW-WEST- Lumion zit sinds een jaar in het mooie nieuwe pand aan de Vlaardingenlaan. Het is een modern schoolgebouw met veel faciliteiten, zoals een science lab, een theater, gymzalen en een dojo, een beeld- en geluidstudio en crea- en technieklabs. De inrichting van de lokalen en leerpleinen is helemaal aangepast op het gepersonaliseerde onderwijsconcept van de school. Bovendien is Lumion eind 2019 officieel de eerste Kunskapsskolan school van Nederland geworden.

Bij Lumion worden alle leerlingen gezien, want ieder kind is uniek

Wat betekent dat? Dat leerlingen bij Lumion allemaal worden gezien, want ieder kind is uniek. Dat leerlingen bij Lumion de ruimte krijgen om keuzes te maken, ambities te realiseren, zelfstandig te worden en vaardigheden te ontwikkelen zoals kritisch en creatief denken.

Geprikkeld

Leerlingen worden bij Lumion geprikkeld om anders over dingen na te denken in de lessen; ze worden nieuwsgierig gemaakt en uitgedaagd om op onderzoek uit te gaan, samen te werken, zelfstandig te zijn, kritisch te zijn. Daarom heten de lessen ook verwondersessie, workshopsessie of labsessie.

Eigen coach

Dat kunnen ze niet alleen natuurlijk dus daarom hebben alle leerlingen een eigen coach die ze iedere week spreken. Over hoe je doelen voor jezelf stelt, hoe je die kan halen en hoe je je rooster daarop kan aanpassen. Over wat er die week goed is gegaan, over wat beter kan en hoe ze dat gaan doen. Met deze steun in de rug leren de leerlingen te leren, zelfstandig te zijn en hun talenten te ontwikkelen.

Kennismaken

Wil je kennis met maken met de school, kijk dan naar de mogelijkheden in coronatijd op onze website. Dde school organiseert webinars op de open dagen van 2 en 6 februari.

Lumion Amsterdam is te vinden aan de Vlaardingenlaan 25.


Voor meer informatie: www.lumion.amsterdam.