Leerlingen van het Calandlyceum krijgen sport-, kunst- en cultuurlessen.
Leerlingen van het Calandlyceum krijgen sport-, kunst- en cultuurlessen. (Foto: Pr)

Calandlyceum volop in ontwikkeling

NIEUW-WEST Sinds 2020 is het Calandlyceum Amsterdams nieuwste Daltonschool. Vlak voor de eerste lockdown nam directeur Wendelien Hoedemaker het Dalton-predicaat van de Nederlandse Dalton Vereniging in ontvangst. Het daltononderwijs is een oud concept, maar op het Calandlyceum is het fris vormgegeven met verbindende projecten in zogenoemde Daltonbanden, aandacht voor groepsvorming, samenwerking en persoonlijke ontwikkeling.

‘Ontdek wat jij kunt bereiken’ prijkt op de vlag die voor de school hangt. En dat staat er niet zomaar. Met een breed onderwijsaanbod stuurt Calandlyceum aan op het ontdekken van jezelf: je talenten, je interesses en je kwaliteiten.

Veel aandacht

De school biedt onderwijs voor leerlingen van vmbo-t tot en met vwo en onderscheidt zich door extra veel aandacht aan sport, kunst en cultuur te besteden. Calandlyceum is namelijk een CultuurProfielSchool, een Topsport Talentschool en biedt als één van de weinige scholen in Amsterdam het innovatieve Technasium voor havo en vwo leerlingen.

Het Calandlyceum staat al ruim 50 jaar voor goed onderwijs in Nieuw-West. De school is voortdurend in beweging en sluit op die manier zo goed mogelijk aan op de dynamische wereld van leerlingen. Onderwijsvernieuwing ligt dan ook verankerd in het traditie van de school. Zo was het Calandlyceum ooit het eerste gymnasium in West, het eerste Technasium in Amsterdam en nog steeds de enige Topsport Talentschool in de stad.

De school presenteert zich via de website aan alle basisschoolleerlingen, ouders, buurtgenoten en geïnteresseerden. Komende weken zijn er verschillende Webinars rond verschillende thema's. Via de website kunt u zich hiervoor aanmelden.

Het Calandlyceum is te vinden op Pieter Calandlaan 182. Voor meer informatie; www.calandlyceum.nl.