Sjoerd Agterhof van Boekhandel Jaspers komt bestellingen gewoon thuis bezorgen.
Sjoerd Agterhof van Boekhandel Jaspers komt bestellingen gewoon thuis bezorgen. (Foto: Pr)

Schrijvers op de bres voor de boekhandel

BADHOEVEDORP - De Nederlandse boekenbranche heeft vorige week een grote landelijke campagne gestart om de honderden lokale boekhandels te redden die door de coronacrisis op omvallen staan. Het initiatief komt van boekenkoepel CPNB en boekverkopersbond KBb. Boekhandel Jaspers doet mee aan de campagne.

Boekhandel Jaspers doet mee aan de landelijke campagne

Bijna tweehonderd schrijvers hebben inmiddels online een oproep geplaatst aan hun lezers om iets te bestellen bij lokale boekwinkels. De hashtags #Steunjeboekhandel en #Steundeboekhandel waren afgelopen week trending op sociale media.

Initiatief

Auteurs van alle leeftijden en genres hebben zich de afgelopen dagen aangesloten bij het initiatief: van Herman Koch tot Jan Terlouw, van Simone van der Vlugt tot Simon de Waal, van Isa Hoes tot Jean-Marc van Tol en van Nhung Dam tot Ronald Giphart.

Ook veel kinderboekenschrijvers hebben op hun socials een oproep geplaatst. De schrijvers roepen het publiek op om massaal boeken te bestellen bij lokale ondernemers. Veel mensen weten niet dat lokale winkels ook bezorgen tijdens de coronacrisis en dat ze bij hun eigen boekhandel precies dezelfde prijs betalen als online. Daarentegen wordt je bestelling zonder extra kosten mooi ingepakt en houd je je eigen dorp levendig!

Bezorgen

Bij Boekhandel Jaspers zijn ze sinds de lockdown continu actief om in de regio gratis aan huis te bezorgen. Boeken kunnen besteld worden via de website www.boekhandeljaspers.nl of via mail, telefoon of whatsapp.

Alle andere artikelen die klanten gewend zijn bij Jaspers, zijn niet via de webshop te bestellen maar wel via de mail: boekhandel.jaspers@planet.nl of app 06 247 959 04. Tijdens de normale openingstijden kan het ook telefonisch: 020 659 3382.

Bestellen

Bij Jaspers hebben ze afgelopen week ook gemerkt dat de actie #steunjeboekhandel effect heeft. Sjoerd Agterhof merkt dat veel meer mensen er zich bewust van dat ze ondanks de lockdown gewoon kunnen bestellen.

"We zijn bij heel veel mensen aan de deur geweest en we zijn heel blij dat onze vaste klanten ons door deze pittige tijd heen slepen. We zeggen altijd tegen elkaar dat onze klanten het goud van onze winkel zijn en dat is nu duidelijker dan ooit", vindt Sjoerd.