Geen Sportverkiezing wel medailles

HAARLEMMERMEER - Elk jaar kunnen inwoners hun favoriete sporter, sporttalent of sportteam van het voorgaande jaar kiezen. Door het coronavirus heeft de gemeente besloten om de Haarlemmermeerse sportverkiezing over 2020 niet door te laten gaan.

Wel krijgen de sporters die een podiumprijs hebben gewonnen op een Nederlands kampioenschap, Europees kampioenschap of Wereldkampioenschap ook dit jaar een sportmedaille. Hoe de sportmedailles worden uitgereikt, wordt nog bekend gemaakt.

Vorig jaar zag sportpodium er al anders uit. Na eerst het evenement uit te stellen tot in de zomer, bleek het toch niet live te kunnen doorgaan. Het coronavirus gooide roet in het eten. Daarom zijn de prijzen over 2019 toen online uitgereikt.

Vorig jaar zijn er maar heel weinig sportevenementen wel doorgegaan. Hierdoor hebben niet alle sporters een kans gekregen om te laten zien wat zij kunnen. Vandaar dat de gemeente voor het eerst in jaren heeft besloten om dit jaar niet de prijzen voor Topsporter, Sporttalent en Sportteam van Haarlemmermeer uit te reiken.

Er is een aantal sporten waarbij sportevenementen wel hebben plaatsgevonden. En waarbij ook Haarlemmermeerse topsporters in de prijzen zijn gevallen. Bijvoorbeeld bij het synchroonzwemmen. De Haarlemmermeerse sporters, die wel aan een NK, EK of WK hebben kunnen meedoen én een podiumplaats hebben bereikt, krijgen een gemeentelijke sportmedaille.