De koffie van Douwe Egberts voor de voedselbank, dat zijn nogal wat zegeltjes.
De koffie van Douwe Egberts voor de voedselbank, dat zijn nogal wat zegeltjes. (Foto: Pr )

Lions CLub in de ban van DE-punten

HAARLEMMERMEER - De inzameling van Douwe Egberts punten voor koffie voor de Voedselbank Haarlemmermeer en de oud- en vreemd geld actie van de Ions Club lopen nog steeds lekker door.

De actie aanvankelijk gepland tot 11 januari is door Douwe Egberts verlengd tot 13 februari. Daar is de organisatie van de Lions Club Haarlemmermeer content mee, want door de coronamaatregelen staan de mooie inleverdozen bij de dorps- en buurthuizen van de St. Maatvast achter gesloten deuren. Zo ook in kerken en vele andere inleverpunten is het lastig daar te brengen.

Inleverdozen

Lichtpuntjes geven de supermarkten van Albert Heijn in Zwanenburg en Badhoevedorp waar ook inleverdozen zijn geplaatst. Inmiddels is daar de opbrengst nu al boven verwachting.

De Lions kunnen nu al een tussenstand neerschrijven van 600.000 DE-punten en uit de dezelfde dozen kwam een mooi aantal kilo’s oud en vreemd geld. Voor iedere 600 punten, 1 pak DE koffie voor de voedselbank en voor elke kilo munten 50 euro, dat is goed goed voor 3 staaroperaties in de derde wereld landen

Spontaan

Nog steeds worden de Lions verrast met kleine en grote aantallen punten en munten die spontaan worden gedoneerd voor deze mooie doelen. Voor de mensen die nu helaas gebruik moeten maken van de voedselbank een mooi vooruitzicht om in hun pakket een pak Douwe Egberts koffie aan te treffen. Alle spaarders worden bedankt voor het helpen om weer een mooi resultaat neer te zetten.
Tot 13 februari kan er dus nog steeds worden ingeleverd. W. Nederveen wil het ook komen ophalen: 023-5613698.