HAP en Forza! maken zich zorgen

Vervolg van voorpag.

Hij wil van het college voor elke van de drie TOZO rondes weten of in Haarlemmermeer de aanvragen op gelijke wijze behandeldworden als in andere gemeentes en zoals voorgeschreven.

Ondernemers vrezen voor hun voortbestaan

Uitleg

Als dat inderdaad het geval is, heeft Forza! verzocht om uitleg over het feit dat er verschillende verhalen van aanvragen worden gemeld. Ook wil de lokale partij weten hoeveel aanvragen er zijn geweest, wel deel daarvan is toegewezen en hoeveel aanvragers in beroep zijn gegaan nadat hun aanvraag werd afgewezen.

Voortbestaan

Inmiddels wordt ook een vierde, landelijke ronde van de TOZO regeling voorbereid. Doordat de lockdown is verlengd vrezen nog meer ondernemers voor het voortbestaan van hun bedrijf. ‘'Ik ben benieuwd wat de gemeente doet om ondernemers te helpen en te ondersteunen als hun TOZO wordt afgewezen, ook na een bezwaar of beroepsprocedure. Aangezien dit toch de economie van Haarlemmermeer aantast en de ondernemer vaak ook inwoner is in de gemeente en wij als gemeente ook een zorgplicht hebben'', aldus Jordy Schaap.


Ook Forza! wil graag van het college horen of al duidelijk is hoeveel ondernemers het waarschijnlijk niet gaan redden.