Afbeelding
(Foto: )

Uitgeester reacties op de avondklok


Verleden week vroegen wij Uitgeesters te reageren op de ingestelde avondklok. Uit de vele inzendingen selcteerden wij een aantal kernkreten.

'Langzaam pakken ze ons alles af'

"Ongelofelijk hoe we als mens in de angst gehouden worden. En ja, ‘s avond is het virus natuurlijk nog
activer!" (Marjolein)


"Een stupide maatregel net zoals alle regeltjes die de overheid bedachten om een zogenaamde pandemie die er niet is, te bestrijden. Onterechte angst wordt verspreid. Hieraan maakt ook de media zich schuldig." (Pieter)


"Ik vind het de grootste onzin die er is. Langzaam pakken ze ons alles af. In 2018 met het sars virus maakte ook niemand zich zo druk toch..." (Sylvia)


"Goed besluit. Ik denk, dat je zo het fenomeen hangjongeren op bepaalde plekken voorkomt." (Jeroen)


"Als we hierdoor het virus kunnen indammen, zeggen we met z'n allen straks: goed besluit. Nu is voor veel mensen inderdaad verplicht thuiszitten. Zoals zo vaak gezegd: even doorbijten." (Angelique)


"Dit kan gewoon niet. Wat een zwalkende en zigzaggende Rutte en De Jonge. Geen structureel beleid, maar pappen en nathouden. Wat een eikels." (Theo)


"Het demissionair kabinet raast met de avondklok als een bulldozer over eenzame en gestreste jongeren heen." (Nicolien)


"Ik vind het aan de ene kant doodzielig, maar als ik aan de andere kant kijk naar de cijfers van de zogenoemde 'Engelse variant'. Loslaten en laten leven. Manipulatief." (Cor)


"Ik ben er een beetje klaar mee. Rutte vertelde weer niets over hoe nu verder. Ik mis inzicht, beleid en perspectief. (Student)