Boost je Buurt betekent extra geld voor je leefomgeving.
Boost je Buurt betekent extra geld voor je leefomgeving. (Foto: Pr)

Ondernemerschallenge Boost je Buurt

AMSTERDAM - Amsterdamse impact ondernemers die werken aan oplossingen voor maatschappelijke uitdagingen in de buurt of van plan zijn dat te gaan doen kunnen meedoen aan de buurtchallenge Boost je Buurt.

Ondernemers kunnen een programma winnen

De ondernemers met de meeste potentie winnen een ondernemersprogramma ter waarde van 2.500 euro en maken kans op een aanvullend ontwikkelbudget van 2.500, 5.000 of 7.500 euro. De prijzen worden uitgereikt tijdens de feestelijke finale op 17 juni.

Uitdagingen

]In Boost je Buurt worden per stadsdeel 3 tot 4 impact ondernemers geselecteerd die aan maatschappelijke uitdagingen in de stad werken, zoals betere leefbaarheid en het welzijn van de bewoners. De selectie vindt plaats aan de hand van criteria zoals de mate van impact en het verdienmodel.

Het ondernemersprogramma wordt begeleid door Impact Hub Amsterdam (IHA) en bestaat uit o.nder andere workshops, e-learningmodules en coachingsessies. De deelnemers krijgen toegang tot netwerken van de gemeente, IHA en partners en worden binnen en buiten de gemeente op weg geholpen.

Campagne

Na het ondernemersprogramma kunnen de deelnemers campagne voeren om zoveel mogelijk stemmen te verzamelen onder Amsterdammers. Tijdens de finale kiezen de jury en inwoners van Amsterdam de winnaars van de jury- en publieksprijzen van 2.500, 5.000 en 7.500 euro.

Donderdag 4 februari is er een informatieavond. Ondernemers kunnen zich aanmelden door een e-mail te sturen aan: impact@amsterdam.nl.

.