Janita Kieft en Piet Boon overhandigden de petities aan wethouder Egbert de Vries
Janita Kieft en Piet Boon overhandigden de petities aan wethouder Egbert de Vries (Foto: Aissam Errami)

Wethouder de Vries ontvangt petitie Plan Autoluw Sloten

NIEUW-WEST - Het was een korte ontmoeting afgelopen maandag met de nieuwe Amsterdamse wethouder van Verkeer Egbert de Vries. Belangengroep GoedBeterWest! bood de wethouder de petitie ‘startnotitie Autoluw Sloten & Nieuw Sloten, terug naar de tekentafel’ aan. Het plan treft ook de verbindingsweg tussen Sloten en Badhoevedorp.

De Vries blijkt goed op de hoogte te zijn en wil graag praten

Janita Kieft en Piet Boon van de belangengroep gingen bij de wethouder langs om het het lijvige boekwerk aan te bieden. Ruim 4.200 mensen hebben de petitie getekend.

De ondertekenaars zijn mensen die wonen, werken of op een andere manier betrokken zijn bij Nieuw West en de toegankelijkheid van het hele stadsdeel hoog in het vaandel hebben staan. De Vries liet blijken goed op de hoogte te zijn van de problematiek en wil graag met alle betrokkenen verder praten om te komen tot een integraal plan waarbij de lasten en de lusten eerlijker verdeeld worden dan nu in de startnotitie het geval is.

GoedBeterWest!

GoedBeterWest is een beweging die opkomt voor de belangen van alle inwoners van NieuwWest, en brengt buurten waaronder Sloten, Osdorp, Nieuw Sloten, de Aker, maar ook de inwoners van Badhoevedorp samen. Deze buurten zijn sterk met elkaar verweven. GoedBeterWest bestaat volledig uit vrijwilligers, is ontstaan in november 2020 en is niet verbonden aan een politieke partij.

De beweging zoekt een snelle verbetering voor de Sloterweg, waarbij de belangen van alle belanghebbenden worden geconsulteerd. De afsluiting van geheel Nieuw Sloten en de aanpassing van de rotonde zoals genoemd in de Startnotitie Autoluw Sloten en NieuwSloten, zijn volgens GoedBeterWest ondoordacht en dragen niet werkelijk bij aan de veiligheid.

Petitie

De petitie die GoedBeterWest is gestart om de Startnotitie Autoluw Sloten en Nieuw Slotenterug naar de tekentafel te sturen, is inmiddels meer dan 4200 keer ondertekend en op 1februari 2021 aangeboden aan de wethouder van Verkeer van Amsterdam, Egbert de Vries.