Joeri omringd door moeder Anneke en zus Myrthe.
Joeri omringd door moeder Anneke en zus Myrthe. (Foto: Rodi Media/NV)

Joeri's laatste kans

Vervolg van voorpagina

euro is binnen gekomen. Tijdens het gesprek worden 1500 flyers afgeleverd die aandacht vragen voor de actie en die zij overal in de buurt en in Landsmeer waar oma Cobi woont gaan verspreiden. Een vriend heeft een website gemaakt voor updates over Joeri's behandeling, en ook socialmediakanalen waaronder YouTube zijn opgestart.

Zijn website heet www.tankervscancer.nl. Gebaseerd op zijn hobby, modelbouwtanks, maar ongetwijfeld ook rakend aan zijn eigen karakter. Weinigen zullen zo’n passie hebben gevonden in het eigen ziekteproces, zoals hij zelf zegt. “Ik heb me zo ontzettend goed ingelezen in wat je zelf kunt doen, en waar je zelf op moet letten. Ik ben ervaringsdeskundige geworden door mijn streven alle materie te begrijpen. Het is fijn als je met lotgenoten in contact komt. Als ik dit overleef dan wordt mijn doel om mensen te ondersteunen met de kennis die ik heb opgedaan, ze bijstaan hierin. Het is heel moeilijk om kinderen te zien lijden onder ditzelfde. Ewing sarcoom is nog moeilijk te behandelen, ook omdat het zo zeldzaam is en er weinig onderzoek naar wordt gedaan. Dat moet snel veranderen. Het mag wel zeldzaam zijn, maar het is er wel.”

Doneren? Dat kan op https://gofund.me/20537bf2. Mocht er na de behandeling geld overblijven of komt Joeri vroegtijdig te overlijden, dan is het Joeri's wens om het resterende bedrag te doneren aan ‘Stichting Kans Tegen Kanker' (www.kanstegenkanker.nl).