Jannie Meijer-Martens van de centrale cliëntenraad
Jannie Meijer-Martens van de centrale cliëntenraad (Foto: aangeleverd)

Start nieuw revalidatiecentrum Oudorp

OUDORP - De eerste paal van het nieuwe revalidatiecentrum Magentazorg in Oudorp is donderdag 28 januari geslagen. Het nieuwe onderkomen wordt naast het bestaande revalidatiecentrum aan de Jupiterstraat gerealiseerd.

Hiermee is na jarenlange voorbereidingen de eerste stap gezet naar een nieuw en modern revalidatiecentrum. Jannie Meijer-Martens van de centrale cliëntenraad van Magentazorg, gaf vanuit de heistelling het teken voor het boren van de eerste paal.

De nieuwbouw bestaat uit vier bouwlagen en biedt ruimte aan 82 eenpersoonskamers waar cliënten tijdelijk verblijven en revalideren. Op de begane grond van het gebouw komt een restaurant en het centrale behandelcentrum. Verder worden in het pand diverse behandelruimtes, een grote oefenzaal, verschillende woonkamers en werkplekken voor medewerkers gecreëerd. Naar verwachting wordt het nieuwe revalidatiecentrum medio 2022 geopend en in gebruik genomen. Daarna volgt de sloop van het oude revalidatiecentrum en de inrichting van het omliggende terrein met een landschapsarchitect.