Gerjan Apeldoorn uit Heiloo schreef het boek 'Baanbrekend naar ander werk'.
Gerjan Apeldoorn uit Heiloo schreef het boek 'Baanbrekend naar ander werk'. (Foto: Aangeleverd)

'Baanbrekend naar ander werk'

HEILOO - Vroeger had je een baan 'voor het leven', maar die tijd ligt ver achter ons. We werken steeds vaker in deeltijd, we wisselen geregeld van werkgever en steeds meer mensen combineren een dienstverband met een bestaan als zzp'er. En toen kwam ook nog eens de coronacrisis die ons leven totaal op z'n kop zette en ook grote invloed heeft op de arbeidsmarkt. Maar ook in crisistijden is er nog altijd werk en zijn er banen die leuk zijn.

Echter, de concurrentie in de strijd om een (andere) baan wordt steeds harder. Als je niet zichtbaar bent, word je niet gevonden. Na het lezen van het boek ‘Baanbrekend naar (ander) werk’ weet je op welke momenten je op welke manier zichtbaar kan zijn. Door op te vallen en zo je kans op jouw droombaan te vergoten.


Begin februari verschijnt ‘Baanbrekend naar (ander) werk’ van Heilooër Gerjan Apeldoorn. Hierin houdt de auteur je een spiegel voor en begeleidt hij de lezer door het proces om een baan te vinden. Een baan die bij jou past. Een baan waarin jij je gelukkig voelt, die aan jouw normen en waarden voldoet. Als Gerjan een training of presentatie begint, dan vertelt hij dingen die de wenkbrauwen bij enigen doen fronsen. Sommigen vragen zich kritisch af of wat hij vertelt wel werkt. Dat komt omdat veel mensen vast zitten in wat ze tot nu toe hebben geleerd. Maar als je dat doet, geef je jezelf geen kans om te veranderen. Een (andere) baan vind je door op zo’n manier te solliciteren dat jij opvalt tussen de grote hoeveelheid andere kandidaten. Daarom tip nummer 1: Leen dit boek nooit uit aan mensen die dezelfde baan ambiëren als jij.

Over de auteur

Gerjan Apeldoorn heeft na verschillende ervaringen (met successen en tegenslagen) zijn eigen droombaan al gevonden. Hij is trainer/coach van mensen die op zoek zijn naar een andere baan. In dit boek deelt hij zijn kennis en jarenlange ervaring. Stap voor stap begeleidt hij je in het sollicitatieproces en geeft hij je veel tips en levenslessen.


‘Baanbrekend naar (ander) werk’ (Futuro Uitgevers) is verkrijgbaar via de bekende (online) verkoopadressen, ook als e-book. ISBN 9789492939586.