Afbeelding
(Foto: Pixabay)

Online Workshop Telefonisch Huisbezoek voor Heiloose vrijwilligers

HEILOO - Het Vrijwilligers Informatie Punt Heiloo organiseert dinsdag 2 maart van 19.30 tot 21.30 uur deze online workshop voor vrijwilligers.

Er zijn heel veel vrijwilligers die normaal gesproken bij iemand thuis komen of fysiek contact hebben met degenen voor wie ze activiteiten organiseren. Nu dat fysieke contact niet mogelijk is vanwege de coronamaatregelen zien we dat veel vrijwilligers over (willen) stappen op telefonisch contact. Fijn, want kwetsbare mensen hebben juist nu veel behoefte aan contact. Maar iemand telefonisch ondersteunen is makkelijker gezegd dan gedaan. Want aan de telefoon praten en luisteren klinkt misschien niet zo ingewikkeld, maar bij iemand ‘op bezoek’ gaan via de telefoon is toch echt wat anders. Dat vraagt om een aantal handvaten en vaardigheden.

Handvatten en tools

In deze online workshop geeft Petra van der Horst vrijwilligers concrete handvatten en tools om een telefoongesprek te voeren waar de ander echt iets aan heeft. De volgende zaken aan de orde: Hoe brengt u een gesprek op gang? Hoe krijgt u echt contact met de ander? Hoe gaat u om met de zorgen van de ander? Hoe gaat u om met de angsten van een ander? Wat kunt u doen als een gesprek stil valt? Hoe rondt u een gesprek goed af? En wat zijn de belangrijkste aandachtspunten om van uw telefoontje een echt bezoek te maken?

Meer weten of aanmelden?

Aanmelden kan via www.vrijwilligersacademiebuch.nl. Heeft u vragen, neem dan contact op met Sigrid Wijsman van het Vrijwilligers Informatie Punt. Zij is bereikbaar via 06-48500912.