Afbeelding
(Foto: Leo Tillmans)

'Groen' plein en Tiny Forest bij de Vlinder

HEEMSKERK - Het is niet de eerste schooltuin bij de Vlinder, wel de eerste Tiny Forest in Heemskerk. Vorige week stond dit niet juist vermeld in deze krant. Inmiddels zijn er 108 Tiny Forests aangeplant, verspreid over heel Nederland.

Het plein van Basisschool de Vlinder wordt, in samenwerking met bestuur Tabijn en de gemeente Heemskerk, volledig vernieuwd. Het wordt een uitdagend en vooral groen schoolplein waar de kinderen heerlijk kunnen spelen en ontdekken.

Moestuintjes

Er komen o.a. moestuintjes, een speelheuvel, een natuurlijke zandbak met waterbaan, houten speeltoestellen, een wilgenhut en bankjes gemaakt van de tegels uit het plein. Een ideale plek om bewegend leren in te zetten.

Ideale plek om bewegend leren in te zetten

Daarnaast komt er een Tiny Forest op het plein, gerealiseerd door de gemeente Heemskerk en het IVN. Een Tiny Forest is een dichtbegroeid, inheems bos ter grootte van een tennisbaan.

''Dit bos is niet alleen een prettige plek voor vlinders, vogels, bijen en kleine zoogdieren, maar ook voor mensen. Kinderen leren in het buitenlokaal over de Nederlandse natuur'', aldus Suzanne Pauw, directeur van de Vlinder.

Buurtbewoners

Zij vervolgt: ''Ook buurtbewoners mogen, na schooltijd, genieten van het Tiny Forest. Een prettige, groene en gezonde plek! Het ontwerp van zowel het plein als het Tiny Forest is van Hoek Hoveniers, vaste partner van IVN. Zij maken er een prachtig geheel van.''