Afbeelding
(Foto: Aangeleverd)

Martijn Smit bezoekt Het Kompas

BEVERWIJK - Maandag 1 februari 2021 kwam de burgemeester van Beverwijk, Martijn Smit, langs bij openbare basisschool Het Kompas. ''Hij was geïnteresseerd hoe wij als school de noodopvang en het thuisonderwijs vorm geven'', aldus Ingeborg de Mari, directeur OBS Het Kompas.

Burgemeester Beverwijk in gesprek met leerlingen en leraren

De burgemeester was onder de indruk van de vele verschillende manieren waarop er aan de lesstof werd gewerkt en hoe de leerlingen opgevangen werden bij de noodopvang door het team. Na een korte rondleiding door de school, ging hij in gesprek met leerlingen, vroeg hen of ze het onderwijs moeilijk vonden op deze manier, of ze hun vriendjes en vriendinnetjes misten.

Met een paar leerlingen van groep 8 ging hij in gesprek over naar welke middelbare school ze straks gingen. De jongere kinderen mochten hem ook vragen stellen; vele vragen gingen over zijn ketting!

Vorm geven

Ook ging burgemeester Smit met een paar aanwezige leerkrachten in gesprek hoe zij hun onderwijs nu vorm gaven. Ook sprak hij met de collega's die de noodopvang verzorgen. ''Het was een goed bezoek!'', liet De Mari weten.