Leerlingen en docenten komen in beweging en gaan naar buiten.
Leerlingen en docenten komen in beweging en gaan naar buiten. (Foto: Aangeleverd)

Uitdaging om in beweging te komen

HEEMSKERK – De hele dag achter een beeldscherm zitten. Dat gaat niemand in de koude kleren zitten. Ook de leerlingen en docenten van het Kennemer College Beroepsgericht niet.

Met verschillende challenges zorgt het docententeam van lichamelijke opvoeding er daarom voor dat leerlingen en docenten van de school in beweging komen en naar buiten gaan. “Het is goed om je lijf en brein wat beweging te gunnen,” zegt Patrick Hulshof, docent lichamelijke opvoeding. “Het zorgt ervoor dat je daarna weer optimaal aan je schoolwerk kunt en dat je weer fris bent voor je volgende online les!”

Wandel-challenge voor docenten is een succes

Een geslaagde opdracht voor leerlingen was een figuur lopen via de navigatie van de app. Daarnaast is de wandel-challenge voor docenten ook een succes. Het docententeam dat het meeste wandelt de komende weken, krijgt een etentje te goed in het eigen restaurant van de school, het Lestaurant. Wie legt er de meeste kilometers af en gaat voor de winst: de taaldocenten, de technici of misschien de economen? Docent Valery van der Pluijm waagt zich niet aan een voorspelling: "Docenten én leerlingen zijn zo fanatiek. Ik laat de uitkomst graag aan Strava over.”