"Lieve kinderen van de Cunera, welkom terug", staat op het spandoek gedrukt bij de entree van de school.
"Lieve kinderen van de Cunera, welkom terug", staat op het spandoek gedrukt bij de entree van de school. (Foto: Bertil Boers)

Scholen blij weer open te zijn: met sneeuw op schoolpleinen

BAKKUM/CASTRICUM - Directeur Bertil Boers van Bassischool Cunera klinkt heel blij, als we hem vanuit ons basiskamp aan de telefoon krijgen. “Ja hoor, wij zijn maandag weer open gegaan. Bij Stichting Tabijn zijn ze weer begonnen met lesgeven in de klassen.

Kindcentrum Paulusburght ging een dag later open. Bij Bassischool Cunera werden de kinderen maandag enthousiast ontvangen door de leerkrachten en directeur. Ze stonden de leerlingen buiten in de sneeuw op te wachten naast een spandoek met de tekst ‘Lieve kinderen van de Cunera, welkom terug!’ Boers: “De kinderen hebben natuurlijk meteen in hun pauzes op het schoolplein gespeeld met elkaar.”

Het is heel bijzonder dat er op de eerste schooldag na 7 weken thuisonderwijs sneeuw lag op de schoolpleinen. Kindcentrum Helmgras is nog niet ‘gewoon’ open. Gelukkig is Helmgras ruim opgezet, met verschillende ingangen en veel buitenruimte. De midden- en bovenbouwgroepen verzamelen zich buiten bij de leerkracht en gaan groep voor groep naar binnen. Alle kleutergroepen hebben een eigen ingang. Ook zijn er gescheiden pauzes en zijn er tijdelijk geen groepsdoorbrekende activiteiten.

Voor iedereen op Helmgras gelden extra hygiëne-maatregelen en alle team-activiteiten na schooltijd vinden online plaats. Het is nog niet optimaal, maar het is heerlijk om elkaar weer te zien en samen te spelen en te werken.

Klas heeft sneeuwpret op schoolplein Kindcentrum Helmgras.
Schoolplein Kindcentrum Paulusburght vandaag nog leeg.
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding