Het team van KOOK - hier op archieffoto - is weer klaar om de deuren te openen.
Het team van KOOK - hier op archieffoto - is weer klaar om de deuren te openen. (Foto: (Archieffoto: Vincent de Vries)

KOOK weer open voor publiek

ALKMAAR - KOOK gaat weer open. Voor een bezoek aan de kringloopwinkel aan Zijperstraat 36A op zaterdag 3 april is een afspraak maken noodzakelijk en dat kan op donderdag 1 april van 10.00 tot 14.00 uur. De opbrengst wordt gebruikt om ontwikkelingsprojecten in de Derde Wereld te financieren.

Opbrengst voor projecten Derde Wereld

In de maand april helpt KOOK in Ariadjawi in Ethiopiƫ bij het renoveren van een jaren leegstaande ruimte en deze geschikt te maken voor naaiatelier. Ethiopiƫ is een opkomende natie, de dorpen in de provincie hebben een slechte infrastructuur en beperkte watervoorziening. Er is al een sponsor om een eerste aanzet van een inkomen genererend project te ondersteunen. Het eerste jaar is gestart met 24 leerlingen die naailes kregen van een gekwalificeerde leerkracht met ondersteuning van twee sisters van de congregatie van Saint Vincent de Paul. De zusters willen 33 nieuwe (half) weeskinderen in het tweede jaar toelaten.

Schooluniformen

Het is de bedoeling om de 3 beste leerlingen uit het eerste jaar productie te laten draaien bijvoorbeeld door het naaien van schooluniformen. Zij kunnen daarmee een deel van het project bekostigen. Met de terugbetaalde gelden kan dan een nieuwe groep leerlingen de gelegenheid krijgen om deze opleiding te volgen. Het beoogde doel is om zo het project zelfvoorzienend te maken.

Bruikbare spullen over? Lever ze in bij het Kook-pand aan het Zijperstraat 36A, op maandag en woensdag van 10.00 tot 15.00 uur. Spullen laten ophalen kan ook, bel 072 - 5117891.

Meer informatie op www.kook-alkmaaar.nl.