Coronadip ver te zoeken. Jeugd vermaakt zich gezien de omstandigheden best.
Coronadip ver te zoeken. Jeugd vermaakt zich gezien de omstandigheden best. (Foto: Bert Westendorp)

Coronadip even ver te zoeken

ERGENS IN DE BUCH - Hollandse hits schallen over het grasveld. Bier is in ruime hoeveelheden aanwezig en de sfeer is opperbest.

Jeugd vermaakt zich gezien omstandigheden nog best

“Zeg maar niet waar we hier zijn”, laat een jongen van een jaar of achttien weten. Een groepje van acht jongens en twee meiden vermaken zich eerder deze week uitstekend. "Niks geen coronadepressie", klinkt het unaniem.

Nu de cafés dicht zijn, wordt er op een andere manier contact gezocht zoals hier in de frisse buitenlucht. “Nee, niet herkenbaar op de foto hoor. Ik wil mijn baan niet verliezen”, laat een mede-chiller weten met instemming van de rest van het gezelschap. De jeugd hier bestaat uit scholieren, stagiaires en jongeren met een vaste baan.

“Vorige week stonden we bij een café in het dorp, toen kwam er politie langs en moesten we weg.”

Dat de plaatselijke politie de jeugd begrijpt, blijkt uit de tip om ergens op een rustige plek samen te genieten van de vrijheid.

Na het bekijken van de foto klinkt het tevreden uit de hele groep “Ja, zo kan het wel. We zijn onherkenbaar en houden ook afstand.”

Dat de gezelligheid niet doorgaat na negen uur ’s avonds is duidelijk. “Nee joh, dan zijn we hier echt wel vertrokken.” Ondertussen komt er een meisje aangelopen. “Er komen nog meer vrienden en bekenden straks, Ja, we willen er wel een traditie van maken”, laat één van de jongens met een flesje bier in zijn hand opgewekt weten. De muziek dendert verder en bierflessen worden geopend. De gezelligheid duurt duidelijk nog wel even.

Reageren? Redactie.cnb@rodi.nl