Doe mee aan het schrijven van een kort verhaal.
Doe mee aan het schrijven van een kort verhaal. (Foto: aangeleverd)

Doe mee aan korte verhalen wedstrijd

REGIO - De boekentas voor mevrouw Taekema. Onder deze titel verscheen onlangs in de NRC een artikel over de boekenbezorgdienst van Bibliotheek IJmond Noord.

Is dit niet net de titel van een spannende thriller? Van een romantisch verhaal? Of misschien van een vrolijk kinderboek? Om op die vragen antwoord te geven, organiseert de bibliotheek een korte verhalen wedstrijd met als titel van het verhaal ‘De boekentas voor mevrouw Taekema’.

Meedoen en kans maken op een mooie prijs? Schrijf dan een verhaal van maximaal 750 woorden. Alleen de titel staat vast, verder mag iedereen het verhaal helemaal een eigen invulling geven.


Tips en/of aanwijzingen nodig voor het schrijven van een kort verhaal? Aanmelden voor een workshop ‘Korte verhalen schrijven' kan voor maandag 15 maart van 14.00 tot 15.30 uur via de agenda op de website. Dat maakt de kans op winnen natuurlijk alleen maar groter.

Beoordeling

Mail het verhaal uiterlijk woensdag 31 maart naar de bibliotheek (avlaanderenoldenzeel@obijmond.nl). Een jury, waar ook de 'echte’ mevrouw Taekema deel van uitmaakt, zal de verhalen beoordelen en de winnaar bekendmaken. De schrijver of schrijfster van het beste korte verhaal ontvangt een mooie prijs.