Gastouder zijn is hartstikke leuk.
Gastouder zijn is hartstikke leuk. (Foto: Hélène de Bruijn Fotografie)

Berend Botje zoekt gastouders

PURMEREND - Werk je graag met kinderen? En zou je graag thuiswerken? Dan is gastouder worden misschien wel iets voor jou. Het werken als gastouder biedt veel voordelen.

Mariëlle Kwakman is bemiddelingsmedewerker bij Berend Botje in Purmerend. "Je kunt kinderen opvangen bij jou thuis, daardoor is het werk goed te combineren met de zorg voor je eigen gezin. Ook kun je zelf bepalen welke dagen en tijden je wilt werken. Je bent namelijk niet in dienst van het gastouderbureau, maar ontvangt een opvangvergoeding per uur per kind. Als gastouder is het mogelijk om opvang te bieden aan één of meer baby's en ook aan basisschoolkinderen van allerlei leeftijden. Werk je liever als gastouder bij een gezin thuis? Ook dat is mogelijk", legt ze uit.

Voor kinderen is gastouderopvang een opvangvorm die het dichtst bij ‘thuis' ligt. "Gastouders bieden kinderen een huiselijke, persoonlijke en veilige omgeving. Je zorgt dat een kind zich op zijn gemak voelt. Tegelijkertijd zorg je voor stimulerende activiteiten en speel je een belangrijke rol in hun ontwikkeling."

Wie aan het werk wil als gastouder moet in het bezit zijn van minimaal een MBO-diploma Helpende Zorg en Welzijn niveau 2. Indien iemand niet over een goedgekeurd diploma beschikken, dan helpt Berend Botje om via een speciaal traject alsnog een diploma te behalen. Een lijst van alle goedgekeurde diploma’s is te vinden op de website.

Berend Botje biedt gastouderopvang in bijna heel Noord-Holland. In elke regio is een bemiddelingsmedewerker actief, die gastouders en ouders met elkaar in contact brengt. Voor eventuele vragen is Mariëlle Kwakman te bereiken door een e-mail te sturen naar m.kwakman@berendbotje.nl Meer informatie is te vinden op de website berendbotje.nl Bellen kan naar 088 23 37 000.