Wie het kleine niet eert….

De lockdown zit er zo goed als op. We mogen bij de restaurants weer naar binnen, we kunnen weer oude meesters bewonderen, de Efteling verwelkomt ons graag en de buitenlandse vakanties zijn een lonkend perspectief. Wat een feest. Wordt het een grote inhaalslag deze zomer? Het heeft er alle schijn van.

Ook in onze eigen stad borrelt het weer aan alle kanten. De Koemarkt bruist. Reuring komt eraan, zij het wel in een enigszins aangepaste vorm. Electronic Picnic staat in de startblokken en P3 slaat letterlijk en figuurlijk haar tent op in het amphitheater.

Dat kort na de zomer het gebouw Post NL tegen de vlakte gaat, heeft weliswaar niets met de lockdown te maken, maar zal door velen toch ook als een feestje ervaren worden. Eindelijk gaat de bouw beginnen van het veel besproken complex dat vier jaar geleden hét onderwerp van de gemeenteraadsverkiezingen was.

Dat gebouw Post NL vlak gaat is voor velen feestje

Terug naar de feestelijkheden. De meeste aandacht gaat uit naar de grote, spectaculaire en node gemiste activiteiten. Terrassen open, zwembaden open, sportvelden open, musea open, theaters open … o nee .. het theater in Purmerend blijft nog dicht tot na de zomer. Asbest weet u wel.

Wat ook weer open is dat is de Kerkhof-Galerie en Beeldentuin aan de Overweersepolderdijk. Klein maar fijn. Gratis toegankelijk. Deze keer beelden en schilderijen. Juist die schilderijen stemmen een mens vrolijk. Kleurrijke landschappen die ook nog eens te koop zijn voor een zeer schappelijke prijs. Kortom, een expositie die een ommetje waard is en die een treffende illustratie is van het oude spreekwoord dat luidt: ‘wie het kleine niet eert, is het grote niet weerd.'