Jerry, Janet, Linda en Rachel waren afgelopen zondag op de Koemarkt om aandacht te vragen voor de actie en lootjes te verkopen.
Jerry, Janet, Linda en Rachel waren afgelopen zondag op de Koemarkt om aandacht te vragen voor de actie en lootjes te verkopen. (Foto: aangeleverd)

Sympathie voor actie Jerry tegen MS

PURMEREND - Het vriendenteam van de aan een ernstige vorm van MS lijdende Jerry Huizinga werkt druk toe naar zaterdag 19 juni. Die dag is de grote loterij waarvoor de afgelopen weken naar hartenlust lootjes zijn verkocht. Met alle acties en spontane donaties is tot dusverre 25.000 euro binnen. De weg naar de benodigde 60.000 euro is nog lang, maar iedereen is vol vertrouwen dat het uiteindelijk aardig in de buurt zal komen. De vlag kan pas uit als Jerry kan afreizen naar Moskou, om een behandeling te ondergaan.

Zondagmiddag waren Janet, Rachel, Linda en uiteraard Jerry zelf op de Koemarkt om aandacht te vragen voor de actie en loten te verkopen voor de loterij. Op het horecaplein ontspon zich volop sympathie en spontaniteit. "De horeca-ondernemers waren zo lief om ons in de gelegenheid te stellen folders neer te leggen en mensen aan te spreken. Dat leverde zomaar bijna 280 euro cash op. Bovendien kwam daar nog eens 200 euro aan donaties bij op de crowdfundingspagina", zegt Rachel Hayhoe namens de vrienden.

Voor de loterij op 19 juni zijn door veel ondernemers prachtige prijzen beschikbaar gesteld. Enkele willekeurige voorbeelden: als hoofdprijs wordt een schitterende barbecue van Praxis Purmerend verloot. Ook te winnen is een overnachting voor 2 personen met ontbijt in Bed & Breakfast Molenkolk in Westbeemster en een fotohoot door Willibrord Driessen Photography ter waarde van € 250,-. Peter Poel Bloembollen stelt drie keer een bloembollenpakket beschikbaar en BRASA Purmerend en Spijkerman Eten & Drinken geven dinerbonnen. Daarnaast zijn er nog tientallen andere prijzen.

Het team om Jerry Huizinga heen heeft nog meer ijzers in het vuur. Rachel: "Er zit ook nog een veiling in de planning. Hiervoor hebben we al enkele kavels om onder de hamer te brengen en we zijn nog druk bezig met extra te veilen stukken."

Wil je een donatie doen ga dan naar https://www.whydonate.eu/fundraising/jerrytegenms/eu Meer informatie is te lezen op de Facebookpagina Jerry tegen MS.