In aanwezigheid van bestuursleden Cees Verkade (l) en Klaas Kwadijk (r), de coördinatoren en de communicatiegroep, bevestigen bestuursvoorzitters Kees Sietsema en Corrie Jaarsma de nieuwe vlag.
In aanwezigheid van bestuursleden Cees Verkade (l) en Klaas Kwadijk (r), de coördinatoren en de communicatiegroep, bevestigen bestuursvoorzitters Kees Sietsema en Corrie Jaarsma de nieuwe vlag. (Foto: Christy Rijser)

Hospice Thuis van Leeghwater onthult nieuw logo

MIDDENBEEMSTER - Het Hospice Thuis van Leeghwater in Middenbeemster viert dit jaar haar 10-jarig bestaan. Grote festiviteiten blijven helaas vooralsnog door corona achterwege maar een aftrap van dit jubileumjaar vormt in ieder geval de introductie van het nieuwe logo en de nieuwe website. Een nieuwe uitstraling die perfect past bij waar dit ‘thuis voor mensen in hun laatste levensfase’ voor staat. Op 8 juni werd, in bijzijn van bestuursleden en de communicatiegroep, met het ‘hijsen’ van de nieuwe vlag bij de entree door de coördinatoren en de twee bestuursvoorzitters, het nieuwe logo officieel onthuld.

Op 8 oktober 2011 opende het hospice haar deuren in een splinternieuwe, speciaal voor het hospice gebouwde ‘dorpsvilla’. Aan de opening waren enkele zeer intensieve jaren voorafgegaan van bevlogen ‘gelovers’, met lobbyen, medestanders vinden, pleiten en zoeken naar partners die de bouw van een hospice mogelijk konden maken. Dat lukte waarna het hospice het decennium erna een integraal onderdeel van het dorp is gaan vormen.


Wat die tien jaar concreet hebben betekend haalde Kees Sietsema, voorzitter van het algemene stichtingsbestuur, aan in zijn speech. “Die 10 jaar hospice zijn bijna 25.000 diensten die zijn verzorgd door al onze vrijwilligers. Evenzovele handen op schouders, nog meer tranen die zijn gelaten van verdriet maar ook van vreugde. Eindeloos veel wandelingen, vele laatste wensen die zijn vervuld, honderden liefdevolle gesprekken, maar bovenal bijna 500 bewoners die hier op hun eigen manier, omgeven door hun dierbaren een vredig heengaan vonden.”


Daarnaast ziet hij de mooie ontwikkeling die het hospice heeft doorgemaakt. "Het hospice heeft in deze tien jaar telkens meer de puntjes op de i gezet”, geeft hij aan.

Lees verder op pagina 5