Cees Verkade en Kees Sietsema bevestigen de vlag.
Cees Verkade en Kees Sietsema bevestigen de vlag. (Foto: Christy Rijser)

Nieuwe uitstraling voor 10-jarig hospice

Vervolg voorpagina

"In het interieur en de faciliteiten bijvoorbeeld hebben we steeds meer comfort toegevoegd voor onze bewoners, maar ook voor de vrijwilligers die hier dagelijks hun werk doen. Zo zijn vorig jaar nog de nieuwe bedden toegevoegd, comfortabel voor de bewoners én efficiënt voor de vrijwilligers. Door gulle giften waren we bijvoorbeeld ook in staat om een koppelbed aan te schaffen waarmee van het bed een tweepersoonsbed wordt gemaakt. Ook werken we sinds een aantal jaren met vaste verpleegkundigen van Evean zodat er 24/7 medische zorg aanwezig is. We hebben bovendien een vertrouwenspersoon toegevoegd aan ons team omdat we zeker willen zijn dat iedereen hier, bewoners, familie en vrijwilligers, zich gehoord voelt wanneer nodig.”

Eigentijds

Joke Hillebrand en Yvonne Beerten, het coördinators-duo van het hospice, zijn erg in hun sas met de nieuwe uitstraling en de overzichtelijke website. “Ons vorige logo was eveneens bijzonder en heeft vele jaren dienst gedaan. De paardenbloem daarin is ook in het nieuwe logo het symbool van ons hospice. Maar dan weergegeven in een fris, eigentijds jasje dat precies weerspiegelt waar het hospice voor staat. Veel mensen menen nog altijd dat een hospice een donkere plek is. Natuurlijk is hier verdriet, maar er gebeuren ook zoveel mooie dingen, er is heel veel liefde en ook humor.”

Verrassing

Corrie Jaarsma-Bronger, voorzitter van de Stichting ‘Vrienden van… ‘ en zelf jarenlang zorgvrijwilligster in het hospice, bedankte de communicatie/PR-groep die zich heeft ingezet voor de nieuwe huisstijl en met name Marjanne Leenstra voor haar inzet voor de website. Die overigens tot stand zijn gekomen door de creatieve samenwerking met Arjen IJff voor de vormgeving, met webbouwer Sjaak Martens, en de mooie fotografie van Dennis A Tjak. En ze haalde een andere partij aan die van groot belang is geweest in de ontwikkeling en groei van het hospice; de Beemsterlingen zelf. “De steun van Beemsterlingen, van het bedrijfsleven en de inzet van de vele vrijwilligers uit de omgeving, is van onschatbare waarde”, geeft ze aan. “Van alle grootse plannen die wij hadden om hen te bedanken die nog geen doorgang kunnen vinden bleef er één overeind, en deze valt binnenkort bij hen op de mat!” Een verrassing dus..

Wanneer de maatregelen het toelaten zal rond 8 oktober, de officiële datum van tien jaar, meer informatie volgen over de overige feestelijke plannen van het hospice.