Afbeelding
(Foto: archieffoto)

Historische en Jan Dekkers Gildewandelingen

PURMEREND - Er staan weer twee mooie Gildewandelingen op stapel. Op zaterdag 18 september kun je meelopen met de “Historische binnenstad”, op zaterdag 25 september is er een hommagewandeling aan de vorig jaar overleden stadshistoricus Jan Dekkers.

Leer onze stad beter kennen door een wandeling door de oude binnenstad met zijn verrassende steegjes en straatjes. Gildegids Daan Sopar vertelt het boeiende verhaal van de bijzondere geschiedenis van de meer dan 600 jaar oude stad met meer dan 118 rijks- en gemeentemonumenten. De tocht duurt ca. 1½ uur. 


Deelname kost € 4,00. Start om 13.30 uur bij de VVV-museumwinkel, Peperstraat 35.  Opgeven voor deze tocht uiterlijk vrijdagmiddag voor 15.30 uur bij de winkel. Telefoon 0299 207022, of per mail: wandelingen@purmerendsmuseumnl

Jan Dekkerswandeling

De Jan Dekkerswandeling is een hommage aan de vorig jaar overleden stadshistoricus Jan Dekkers. Het Gilde heeft hiervoor een speciale wandeling samengesteld uit de VHP presentaties van Jan en Henk Meines. 


De Gildegidsen Daan Sopar, Henk Meines en Dick Blokker, vertellen aan de hand van oude foto's van winkels van vroeger de achtergrondverhalen van de markante eigenaren. De tocht duurt ca. 1½ uur. 


Deelname kost € 4,00. Start om 13.30 uur bij de VVV-museumwinkel, Peperstraat 35. Opgeven voor deze tocht uiterlijk vrijdagmiddag 24 september voor 15.30 uur bij de winkel Of per mail : wandelingen@purmerendsmuseum.nl.