Jonge mantelzorgers mogen best eens in het zonnetje worden gezet, vinden ze bij WelzijnWonenPlus.
Jonge mantelzorgers mogen best eens in het zonnetje worden gezet, vinden ze bij WelzijnWonenPlus. (Foto: aangeleverd)

Speurtocht naar jonge mantelzorgers

PURMEREND - WelzijnWonenPlus en stichting MEE organiseren regelmatig activiteiten voor jonge mantelzorgers. Deze jonge mantelzorgers groeien op met een vader, moeder, broertje, zusje of andere naaste in hun omgeving die te maken hebben met een aandoening of ziekte. 

Een heerlijke middag samen!

"Voor hen is dat een normale zaak en “dat doe je toch gewoon”, maar wij zijn van mening dat deze kinderen wel eens in het zonnetje gezet mogen worden!" aldus Anne Debets, consulent WelzijnWonenPlus.

Samen op stap

"Op woensdag 1 september zijn we op stap gegaan met een aantal van deze jonge mantelzorgers. We hebben gezamenlijk de speurtocht die door de gemeente Purmerend in samenwerking met bibliotheek Waterland gemaakt is gelopen. De start was bij de bibliotheek. Daar konden de kinderen even kennis met elkaar maken, wat drinken en eten en kregen zij informatie over de bibliotheek."

Leren & plezier

"We hebben tijdens de speurtocht veel geleerd over duurzaamheid, het milieu maar we hebben ook gewoon lol met elkaar gehad!" In de kinderboerderij moest de laatste vraag van de speurtocht beantwoord worden en kregen de kinderen nog leuke presentjes mee die door bibliotheek Waterland beschikbaar waren gesteld.

Ook deelnemen?

Wil je ook deelnemen aan deze activiteiten of weet je kinderen/jongeren tussen de 4 en 24 jaar die ook in eenzelfde situatie opgroeien? Kijk dan eens op www.welzijnwonenplus.nl