Fragment uit 'Kom hier dat ik u kus'.
Fragment uit 'Kom hier dat ik u kus'. (Foto: aangeleverd)

PURMEREND - Overzicht van de films die Filmhuis Purmerend de komende dagen draait in 't Stamhuis aan de Kerkstraat 11 (tegenover theater de Purmaryn).


Op zaterdag 18 en dinsdagavond 21 september 'De Oost' van Jim Taihuttu, Nederland, 2021, 137'. Het is 1946. Soldaat Johan vertrekt met zijn legereenheid per schip naar Indonesië. De manschappen moeten orde op zaken stellen in de kolonie die in de Tweede Wereldoorlog is gehavend door de Japanse bezetting. De oorspronkelijke bewoners van Indonesië willen na een paar eeuwen Nederlandse bezetting eindelijk een onafhankelijke staat. Als Johans eenheid tijdens een patrouille in een hinderlaag loopt, bereikt de haat tegen de oorspronkelijke inwoners van ‘Nederlands-Indië' het kookpunt. Als Raymond Westerling, de kapitein van de troepen, carte blanche krijgt om in Zuid-Celebes flink huis te houden, staat Johan aanvankelijk fier aan zijn zijde. 

De voorstellingen beginnen om 20.30 uur. De toegangsprijs is € 7,50 (Voor vrienden op vertoon vriendenpas € 6,00). In verband met de Coronamaatregelen alleen toegang met een coronatoegangsbewijs en legitimatie. 

Op vrijdag 17, zondag 19 en dinsdagmiddag 21 september 'Kom hier dat ik u kus' van Sabine Lubber Bakker/Niels van Koevorden, Nederland/België, 2019, 100’.

Fijnzinnig 

Heel zorgzaam, beetje saai, veel verantwoordelijkheidsgevoel. Het zijn volgens Mona’s vriend de kenmerken van een oudste kind als zij. ‘Kom hier dat ik u kus’ is een fijnzinnig en indrukwekkend portret van een weinig uitzonderlijk mensenleven. Het eerste deel toont de kindertijd van Mona, getekend door het verlies van haar moeder. Meer dan de klap van de rouw laat de film zien hoe zo’n gebeurtenis zich in de levens van de achterblijvers nestelt. De film toont de veranderende gezinsdynamiek wanneer de vader thuiskomt met een nieuwe vrouw. Voor Mona wordt op haar tenen lopen een tweede natuur. Constant vooruitdenkend om confrontaties af te wenden. 

De avondvoorstelling start om 20.30 uur, de zondagmiddagvoorstelling om 14.30 uur en de dinsdagmiddagvoorstelling om 13.30 uur. De toegangsprijs is € 7,50 (Voor vrienden op vertoon vriendenpas € 6,00). Op de zondagmiddag krijgt u op vertoon van uw bibliotheekkaart toegang voor € 5,00, want het is een boekverfilming.

In verband met de Coronamaatregelen alleen toegang met een coronatoegangsbewijs en legitimatie. Reserveren kan op de website www.filmhuispurmerend.nl en daar vindt u ook informatie over de andere films die er gedraaid worden. Contact is mogelijk via info@filmhuispurmerend.nl.