De kandidaten van D66 voor de gemeenteraadsverkiezingen in Purmerend en Beemster op 24 november
2021.
De kandidaten van D66 voor de gemeenteraadsverkiezingen in Purmerend en Beemster op 24 november 2021. (Foto: aangeleverd)

Een nieuw begin en samen verder met D66

PURMEREND - D66 heeft het verkiezingsprogramma gepresenteerd voor de gemeenteraadsverkiezingen in Purmerend en Beemster op 24 november dit jaar. Onder de titel ‘Een nieuw begin – Samen verder’ zet het programma in op gelijke kansen voor iedereen, een gezonde groei van het aantal woningen en het beste onderwijs in moderne en goed geventileerde gebouwen. Duurzaamheid loopt als een rode draad door het gehele programma heen.

Gelijke kansen, gezonde groei, goed onderwijs

Niet alleen de fusie van Purmerend en Beemster, ook de coronapandemie maakt de komende gemeenteraadsverkiezingen bijzonder en belangrijk, schrijft lijsttrekker Mark Intres in het voorwoord van het programma. 

Vrijheid in verbondenheid is het uitgangspunt in het programma. D66 gelooft dat mensen pas écht vrij zijn in een samenleving als iedereen dat is. Daarom staat D66 voor gelijke kansen voor iedereen, voor inclusie en onderwijs als fundament van die kansen. En voor hulp en ondersteuning voor wie dat nodig heeft. D66 zet hier ook in Purmerend nadrukkelijk op in.

Groen en eerlijk herstel

D66 maakt in het programma duidelijke keuzes voor een groen en eerlijk herstel uit de coronacrisis. Tegen uitsluiting en discriminatie. Voor de toekomst. De broodnodige bouw van woningen is een belangrijk speerpunt. D66 wil een inhaalslag bij de bouw van betaalbare huur- en koopwoningen en daarbij oog houden voor de kwaliteit van de leefomgeving. 

D66 wil verder onder meer iedereen tot 18 jaar en gebruikers van minimaregelingen actief een gratis leenpas van de bibliotheek aanbieden. Ook wil D66 de haalbaarheid onderzoeken van een buitenzwembad bij het Leeghwaterbad. Daarnaast zijn maatregelen met het oog op klimaatverandering een prioriteit voor de Democraten; de partij pleit voor lokale maatregelen, zoals groene daken en gevels, zonnepanelen en slimme oplossingen voor waterberging.

‘De komende jaren gaan we door met het aardgasvrij maken van de stad', zegt D66-wethouder Paul van Meekeren. "Ook moet meer gedaan worden aan het isoleren van woningen. Belangrijk is dat verduurzaming voor iedereen betaalbaar is, daarom wil D66 een warmtefonds instellen dat we kunnen betalen met het rendement uit de Stadsverwarming."

Toekomstgericht 

De keuzes die D66 maakt, komen voort uit een constructieve, positief-kritische en toekomstgerichte houding, zegt Intres. "Wij staan voor het betrekken van omwonenden en andere betrokkenen bij ontwikkelingen in hun omgeving en zijn altijd bereid om in gesprek te gaan of langs te komen. op ons sterke team van kandidaten voor de gemeenteraad."

Astrud Wildschut overhandigt het verkiezingsprogramma aan lijsttrekker Mark Intres.