Afbeelding
Watertappunt M.L Kingschool. (Foto: Han Giskes)

M.L. Kingschool heeft nu twee watertappunten

PURMEREND - Vandaag nam de M.L Kingschool twee watertappunten in gebruik. Kraanwater drinken is gezond. Kinderen die jong hebben geleerd als dorstlesser kraanwater te drinken profiteren daar ook op latere leeftijd van. Bovendien scheelt kraanwater drinken tienduizenden drinkpakjes afval per jaar in Purmerend.

Op veertien schoolpleinen zijn inmiddels watertappunten gerealiseerd

De Martin Luther Kingschool heeft de lokale subsidie gecombineerd met de landelijke subsidie watertappunten. De school heeft daarmee twee watertappunten kunnen realiseren!

In Purmerend drinken inmiddels op 23 basisscholen meer dan vijfduizend kinderen water uit de kraan. Kinderen die water drinken kunnen zich beter concentreren in de klas. Om dat verder te bevorderen hebben gemeente Purmerend, Rabobank en Univé samen twaalf watertappunten ter beschikking gesteld voor basisscholen in Purmerend.


Aanwezig bij de ingebruikname van de tappunten vandaag waren Harry Rotgans (wethouder Volksgezondheid), Floor Volker (JOGG-regisseur Spurd, Pien Heijnis (directeur Martin Luther Kingschool), Rob de Neve (directeur particulieren en private banking Rabobank), Mária van Onna (Univé ledenfonds), Janet Witte, coördinator gezonde school/leerkracht, en vanzelfsprekend de schoolkinderen. Rabobank en Univé maken de realisatie van de watertappunten financieel mogelijk.

Aanmelden subsidie

Tot en met maandag 19 april 2021 kunnen scholen zich op www.gezondeschool.nl aanmelden voor de derde ronde van de landelijke subsidie Watertappunten 2021 voor de aanschaf en realisatie van een watertappunt.

Afbeelding