Afbeelding
(Foto: )

Origineel of plagiaat?

De fusie tussen Beemster en Purmerend vraagt om heel veel aandacht van gemeentebestuurders en ambtenaren. Het is geen sinecure om de twee gemeenten naadloos in elkaar over te laten gaan. De Commissiaris van de Koning in onze provincie noemt het fusieproces een schoolvoorbeeld. Zo moet het gaan! Altijd fijn om complimenten te krijgen.

Als Purmerend straks net zo gaat presteren als Ahold Delhaize gaan we mooie tijden tegemoet

Aan alles is en wordt gedacht. Niets wordt – zo lijkt het – aan het toeval overgelaten. Zelfs de gemeentelijke logo’s verdwijnen in de kliko en maken plaats voor een nieuw logo. Een logo dat door de bevolking is gekozen uit drie ontwerpen. Ontwerpen die gemaakt zijn door een professioneel bureau.

Natuurlijk, kozen de gemeenten voor een professionele aanpak. Het geselecteerde bureau zal goed nagedacht hebben over vorm en inhoud. In een tijd als deze zal men ongetwijfeld gekeken hebben naar bedrijven of organisaties die het in de coronatijd juist heel goed hebben gedaan. Niet gek dat men dan uitkomt bij Ahold Delhaize, het supermarkt concern dat dikke plussen weet te realiseren is sombere tijden.

Vaak zeggen beelden meer dan woorden. Voor deze keer laat ik u graag oordelen. Pak het logo van Ahold Delhaize erbij en vergelijk deze met het nieuwe logo van Purmerend.

Natuurlijk kozen de gemeenten voor een professionele aanpak

Het zal aan mij liggen, maar ik vind de twee logo’s sterk op elkaar lijken. Hoe origineel kun je zijn? Is het erg? Nee, niet echt. Als Purmerend straks met het nieuwe logo net zo gaat presteren als Ahold Delhaize dan gaan we mooie tijden tegemoet.

Afbeelding