De horeca heeft aangetoond dat beperkingen ook volop kansen bieden.
De horeca heeft aangetoond dat beperkingen ook volop kansen bieden. (Foto: Han Giskes)

"Iedereen kruipt op Koningsdag bij elkaar

PURMEREND/BEEMSTER - In de ogen van Arwin Versteijne is het helemaal niet realistisch om alleen de terrassen open te gooien. De voorzitter van de afdeling Purmerend-Beemster van Koninklijke Horeca Nederland zegt: "Waar moet je heen als je net aan je biefstuk zit en het begint te regenen? Dan kan je toch geen kant op."

"We hebben met z'n allen aangetoond het goed te kunnen regelen. Maar ja, in Den Haag weten ze het beter"

Natuurlijk is Versteijne teleurgesteld dat er dinsdagavond opnieuw geen versoepelingen zijn aangekondigd. "Maar om nu te zeggen dat ik ervan opkijk, nee. Het is simpel te kort door de bocht om te zeggen dat alleen de terrassen open mogen. Heel veel horecabedrijven hebben helemaal geen terras. En wat moet je dan met hen? Dat kan toch niet."

Hij kan zich wel nog steeds gruwelijk ergeren aan de opstelling van de overheid ten aanzien van het openen van de horeca in z'n totaliteit. "Onze branche heeft aangetoond prima in staat te zijn om ondanks de beperkingen goed te kunnen werken. Zonder dat er sprake is van toenemende besmettingen. We hebben dat de vorige keer laten zien. Overigens geldt dat ook voor de winkeliers en sportscholen en noem maar op. Maar ja, de dames en heren in Den Haag weten het beter", aldus Versteijne niet zonder ironie.

De horecavoorzitter houdt in de tussentijd zijn hart vast voor Koningsdag (27 april). Niet dat hij uitgaat van geweld, dat zeker niet.

Niet te handhaven

"Ik denk wel dat de mensen op die dag bij elkaar zullen kruipen en Koningsdag samen gaan vieren. Het afhalen en bezorgen zal die dag een extra boost krijgen. Dat zal niet lekker zijn om te handhaven."