De sfeer op de buitenplaats van het fitnesscentrum was goed. "Iedereen voelde zich weer even in de sportschool."
De sfeer op de buitenplaats van het fitnesscentrum was goed. "Iedereen voelde zich weer even in de sportschool." (Foto: Han Giskes)

Squash & Fitness Purmerend voert actie

PURMEREND - Afgelopen weekend voerden ongeveer 400 sportscholen en fitnesscentra in het land actie, om aan te tonen dat in groepsverband sporten op een verantwoorde en veilige manier mogelijk is. Mits alle maatregelen in het kader van corona in acht worden genomen. Hier was Squash & Fitness Purmerend de enige die zich bij de landelijke actie aansloot. Het terrein buiten was voor enkele uren omgebouwd tot fitnesscentrum.

Eigenaar Chester van der Zee toonde zich na afloop content over de actie. "Ik vond het een groot succes en ook van de deelnemers heb ik alleen maar positieve reacties gekregen."


"Dat kon ook niet anders, want iedereen voelde zich weer even in de sportschool. Het gevoel was goed", aldus Van der Zee, die met zijn centrum lid aangesloten is bij exclusieve sportcentra in Nederland.

Oplossing

Van der Zee meldde tevens dat de actie heeft aangetoond dat de sportscholen en fitnesscentra een deel van de oplossing kunnen zijn en niet voor problemen zorgen. "We kunnen alles binnen de gestelde eisen organiseren. We gaan nu ook bekijken of we wellicht binnenkort een aantal lessen buiten kunnen laten plaatsvinden. Want het verschil is simpelweg te groot."

Onmogelijk

"Normaal gesproken hebben we op een avond tussen de 200 en 300 mensen in vier sportzalen en in verschillende tijdsblokken aan de gang. Nu zou dat maximaal een groepje van 6 tot 8 mensen mogen zijn. Tenminste, als het al mag. Dat kan in mijn beleving gewoon niet."