4000 zakjes met bloemzaadjes voor de Beemsterlingen.
4000 zakjes met bloemzaadjes voor de Beemsterlingen. ((Foto: aangeleverd))

Jubilerend hospice deelt bedankje uit aan de Beemster

Algemeen

MIDDENBEEMSTER – In het jubileumjaar rond het 10-jarig bestaan van Hospice Thuis van Leeghwater in oktober, wilde het hospice een blijk van waardering en dank geven naar de Beemster. 

“De steun van Beemsterlingen, van het bedrijfsleven, en de inzet van de vele vrijwilligers uit de omgeving is van onschatbare waarde voor het hospice”, zegt Corrie Jaarsma-Bronger, voorzitter van de Stichting Vrienden van het Hospice. Reden om, ondanks nog geldende beperkingen, toch de kleine gebaren te vinden om die dank te tonen. Vorige week vielen er 4000 zakjes met bloemzaadjes, verpakt in een feestelijke envelop, op de mat bij de Beemsterlingen. De klaproos, symbool van de vergankelijkheid van het leven, die troost geeft en rood van liefde kleurt: passend bij het werk en het leven in het hospice. 

Meer jubileumplannen

Corrie: “We hopen natuurlijk dat zij deze allemaal deze zomer inzaaien, zodat volgend jaar deze mooie herinneringsbloem uitbundig bloeit in de Beemster. En in de loop van dit jaar, richting de officiële jubileumdatum, gaan we kijken wat er mogelijk is om ook andere plannen nog te verwezenlijken.”