Vorig jaar april gaven de Vrienden voor Purmerend zorgmedewerkers een eresaluut en een goedgevulde tas.
Vorig jaar april gaven de Vrienden voor Purmerend zorgmedewerkers een eresaluut en een goedgevulde tas. (Foto: Han Giskes)

Vrienden voor Purmerend en bedrijfsleven ontmaskeren de zorg

PURMEREND/REGIO - Vrienden voor Purmerend laat opnieuw van zich horen. De stichting is al maanden in voorbereiding om 300 zorgmedewerkers onder de noemer 'Purmerend ontmaskert de zorg' een topavond te bezorgen. De climax is op 26 september en 6 oktober in de Markthal Purmerend, die speciaal voor deze gelegenheid wordt aangekleed. Het bedrijfsleven laat zich niet onbetuigd. Ongeveer 50 bedrijven en ondernemers dragen spontaan geld of middelen bij om de avonden tot in de puntjes te organiseren.

door John Bontje

300 zorgmedewerkers krijgen luxe avondje uit voorgeschoteld

Medewerkers van Ambulancedienst Purmerend, De Zorgcirkel, Stichting Wonen en Zorg en het Dijklander Ziekenhuis kunnen zich alvast gaan opmaken voor een heerlijk avondje, zoveel staat nu al vast. Vorige week hebben de managers van de instellingen de uitnodigingsbrief ontvangen. Zij bepalen wie er aan mag schuiven. De gelukkigen ontvangen te zijner tijd een fraai vorm gegeven toegangskaart. Op de avonden zelf nemen leden van de Vrienden voor Purmerend plaats achter de buffetten en zorgen ze voor de bediening.  

Een luxe 3-gangen diner, optredens waaronder van de band Spancrank en een extra verrassing bij het naar huis gaan vormen de basisingrediƫnten van beide avonden. Daarnaast kunnen de genodigden ervoor kiezen om met bussen van EBS opgehaald en teruggebracht te worden. Kortom, nu eens een avondje zonder zorgen. En dat hebben de zorgmedewerkers dubbel en dwars verdiend. vindt Jeroen Riemeijer van Vrienden voor Purmerend. Hij en zijn kameraden zijn nu zes maanden bezig om de organisatie van beide avonden tot in de puntjes voor te bereiden.

"Het is een helse klus, maar we doen het echt recht vanuit ons hart en dan komt de energie vanzelf. Helemaal als je weet dat we zoveel positieve reacties krijgen op de vraag of ze het initiatief financieel of met middelen willen ondersteunen. Het is echt geweldig hoe er gereageerd is en nog steeds wordt. Ik ben zelfs een paar keer gebeld, met de vraag of ze mee mochten doen. Daar word ik heel vrolijk van", aldus Riemeijer.

Ook vorig jaar, tijdens de piekperi-


Zie verder pagina 3



Het logo zal de komende weken overal opduiken.