Nieuwe gemeente, nieuwe huisstijl

BEEMSTER/PURMEREND Vanaf 1 januari 2022 is de nieuwe gemeente Purmerend, Purmerend en Beemster samen, officieel een feit.  Nadat eind maart de burgemeesters Karen Heerschop en Don Bijl het nieuwe logo onthulden, krijgt de nieuwe gemeente ook een nieuwe huisstijl. Vorige week stelden de colleges de nieuwe huisstijlrichtlijnen vast.

Vorige week zijn de nieuwe huisstijlrichtlijnen door de colleges vastgesteld. "‘Dat lijkt misschien vroeg, omdat het nog een half jaar duurt tot de fusie, maar er is nog veel werk te verzetten. Alle huisstijlitems moeten worden omgezet. Zo krijgen we onder andere nieuw briefpapier en enveloppen, werken we aan een nieuwe website en krijgen alle bedrijfsauto's een nieuwe sticker. Ik ben erg blij met de nieuwe huisstijl zoals deze er nu staat", reageert burgemeester Don Bijl.

Eén imago

Ook zijn collega Karen Heerschop is tevreden. "Het was een mooi traject om mee te maken. Er staat nu een hele mooie huisstijl die de gemeentes verbindt en ervoor zorgt dat de nieuwe gemeente kan bouwen aan één imago."


Inwoners en ondernemers konden in februari van dit jaar stemmen op het nieuwe logo.