Kinderen genieten tijdens de Humanitas Kindervakantieweek.
Kinderen genieten tijdens de Humanitas Kindervakantieweek. (Foto: Roy Beusker)

Humanitas kindervakantieweek

REGIO - Er  is niets heerlijkers voor een kind dan spelen, sporten en knutselen in een mooie omgeving. Niet voor elk kind is dat vanzelfsprekend. Humanitas Kindervakantieweken maakt het tóch mogelijk. Voor 36 kinderen uit de regio organiseert Humanitas deze zomer, van zaterdag 7 augustus tot en met zaterdag 14 augustus de Kindervakantieweek. Kinderen kunnen nog tot 26 juli worden aangemeld.

Aanmelden kan tot 26 juli

De kindervakantieweken zijn bedoeld voor kinderen in de leeftijdscategorie 9 tot en met 11 jaar, die een weekje vakantie goed kunnen gebruiken, omdat hun ouders, bijvoorbeeld wegens gezondheid of om financiële redenen bijna nooit op vakantie kunnen gaan. Goed geschoolde vrijwilligers zorgen tijdens de groepsweek voor spannende activiteiten, zoals leuke spellen in het bos, hutten bouwen en zwemmen.

De groep

Er is dit jaar plek voor 36 kinderen uit de Zaanstreek, Waterland en omgeving. Het is belangrijk dat het kind in een groep kan functioneren. De kinderen worden verdeeld in groepjes van ongeveer zes kinderen. Elke groep heeft twee vaste begeleiders. Het eten wordt gezamenlijk in de grote groep gedaan.

Aanmelden

De datum voor aanmelding is verlengd tot 26 juli aanstaande. Op Facebook @humanitaszaanstreekwaterland kunt u meer informatie vinden. Of kijk op de website: www.humanitas.nl/afdeling/zaanstreek-waterland. Ouders of verwijzers kunnen kinderen rechtstreeks aanmelden via e-mail kvw.zaanstreek@gmail.com of via het telefoonnummer 075-6314125 van Suze Schoen, de coördinator van de Kindervakantieweek. 

Huisbezoek

Na aanmelding gaat een Humanitas-intaker op huisbezoek voor aanvullende informatie en om toestemmingsformulier samen met de ouders in te vullen.

Eigen bijdrage

De ouders betalen in principe 65 euro eigen bijdrage voor de vakantieweek. Voor ouders die dat niet kunnen betalen is afhankelijk van de gemeente een regeling of een tegemoetkoming mogelijk. Voor inwoners van de Zaanstreek kan dit bij Stichting Leergeld. Voor inwoners van Purmerend, Oostzaan en Wormerland kan mogelijk een beroep worden gedaan bij Kinderhulp: www.kinderhulp.nl.

Spelen en sporten.
Ouderwets verhalen vertellen bij het kampvuur, het hoort er bij tijdens de Kindervakantieweek.
Kinderen genieten tijdens de Humanitas Kindervakantieweek.
Afbeelding