Afbeelding
(Foto: aangeleverd)

'Gestapelde rouw' thema bij Luctus

PURMEREND - Stichting Luctus organiseert zondag 11 juli weer een fysieke bijeenkomst in Purmerend. Dit keer in de zaal van Clup Welzijn in Heel Europa in Weidevenne. Het thema is 'Gestapelde rouw'. Spreker is spreker Rudy Nobel (psychosociaal rouw therapeut). Aanvang 14.00 uur. 

Gestapelde rouw betekent dat op verlies ander verlies komt en dat rouw dus heviger wordt, vooral als je er eerder geen ruimte aan gaf. Je wordt nu mogelijk aangeraakt doordat je beperkt wordt in je mogelijkheden, je wordt mogelijk aangeraakt in eerder verlies. Dan is het van belang eerst het oudste verlies te gaan verwerken, om het huidige aan te kunnen.

Praten over steeds heviger wordend verlies

Stichting Luctus biedt in een professionele setting verlies- en rouwbegeleiding, met ruimte voor samenzijn en groepsgesprekken. Onder ervaringsdeskundige begeleiding faciliteert Stichting Luctus bijeenkomsten waarin rouwbeleving centraal staat. Belangrijke elementen zijn erkenning en herkenning van lotgenoten in het verdriet en de pijn van het gemis van een dierbare, werk of ander verlies.

Vooraf opgeven

De bijeenkomst duurt tot circa 16.00 uur. Heel Europa staat aan de Genuahaven 52 (Ingang om de hoek aan waterkant zijde) De toegang is gratis. Er wordt een bijdrage gevraagd voor de koffie en thee.


In verband met de nog steeds geldende beperkende maatregelen graag vooraf opgeven. Dit kan door een mail te sturen aan info@stichtingluctus.nl