Het beeldmerk zal de komende maanden overal opdruiken.
Het beeldmerk zal de komende maanden overal opdruiken.

Zorgmedewerkers avondje ontzorgd

Vervolg van voorpagina

ode van Covid-19, bekommerden Vrienden voor Purmerend zich om de zorg. In het vroege voorjaar van 2020 kregen medewerkers van ambulancedienst, politie, brandweer en ziekenhuis voor de deur van het Dijklander een groots eresaluut voorgeschoteld. Tijdens deze gelegenheid ontvingen ze tevens een goodie bag met mooie producten. Voorafgaande aan kerst 2020 zorgden de vrienden opnieuw voor een smaakvolle onderbreking van de zware coronaperiode.

Vrienden voor Purmerend richt zich op het verlenen van diensten, middelen en advies aan specifieke doelgroepen binnen de regio, waarvan vooraf is bepaald dat een actieve inzet van de leden van de Stichting Vrienden voor Purmerend bijdraagt aan de realisatie van een project, evenement of faciliteit gericht op het verbeteren van leefomstandigheden en/of sociale cohesie. Vanuit die doelstelling heeft de stichting de afgelopen jaren al heel veel betekend voor verschillende doelgroepen in Purmerend en Beemster. Met 'Purmerend ontmaskert de zorg' laat men opnieuw haar grote sociale hart spreken.

Veel voor ouderen

Normaal gesproken organiseert de vriendengroep veel voor met name de ouderen. Zoals de jaarlijkse Haring On Tour waarbij ouderencentra in Purmerend en Beemster worden getrakteerd op nieuwe haring. Tongen in Purmerend is een ander speerpunt. Hier worden ouderen uitgenodigd voor een avondje slibtong eten bij enkele Purmerendse horecazaken. In het verlengde hiervan wordt voor het bedrijfsleven jaarlijks de Haring en Meer Party gehouden. Ook worden elk jaar diverse uitjes voor ouderen op touw gezet. "Door corona staan die evenementen al twee jaar op een laag pitje. Daarom hebben we besloten om, net als vorig jaar, iets extra's te doen voor medewerkers in de zorg. Wat die mensen allemaal te verstouwen hebben gekregen, is ongekend", vertelt Jeroen Riemeijer, een van de stuwende krachten achter Vrienden voor Purmerend.

Met glimlach naar huis

Over de exacte invulling van de avonden wil Riemeijer in dit stadium niet al teveel kwijt. "Het moet voor de uitgenodigde zorgmedewerkers één verrassing zijn en tot die tijd blijven. Ik kan wel verklappen dat de mensen die erbij aanwezig zijn heel enthousiast worden en na afloop met een grote glimlach de hal verlaten", licht hij een tipje van de sluier op.