De kinderen kregen allemaal warme chocolademelk. Op de achtergrond de dames van de oudervereniging en geheel links directeur Daphne Ayi.
De kinderen kregen allemaal warme chocolademelk. Op de achtergrond de dames van de oudervereniging en geheel links directeur Daphne Ayi. (Foto: Han Giskes)

Warm welkom terug bij De Ranonkel

PURMEREND - De Oudervereniging van Openbare Basisschool De Ranonkel in De Gors organiseerde vrijdagochtend 12 februari een 'warm welkom terug'-actie voor alle kinderen en leerkrachten. Vanaf een feestelijk versierde marktkraam op het schoolplein werden de kinderen en leerkrachten getrakteerd op een beker warme chocolademelk met slagroom. Voor degenen die niet van chocolademelk houden was er frisdrank.

Deen Supermarkten had een voorname rol in het geheel, want nadat de leden van de oudervereniging eerst naar de leiding van het filiaal Weidevenne waren gegaan, om te vragen of een mogelijk sponsoring erin zat, werden ze verwezen naar het hoofdkantoor in Hoorn. "Zij waren zo enthousiast over de actie en wilden als lokaal bekende en sterk aanwezige supermarktketen in Purmerend, die vaak betrokken is bij sociale initiatieven, graag meedoen aan deze warm welkom terug-actie", vertelt Saskia Doornekamp, die met Nathalie Heere, Mariska en Ivanka de 'bemanning' achter de kraam vormden.

Bedanken

In het kader van Valentijnsdag (14 februari) werd de actie ook aangegrepen om alle leerkrachten en directie van De Ranonkel te bedanken voor hun inzet en flexibiliteit in deze coronacrisis. "Het vraagt niet alleen van ons als ouders en kinderen, maar ook van de leerkrachten een enorme inspanning om ervoor te zorgen dat het onderwijs (online) kan doorgaan. Om die reden hebben we de leerkrachten een presentje gegeven. Dat vonden we wel zo gepast".

Betrokken

Directeur Daphne Ayi toonde zich zeer ingenomen met het initiatief van de ouders. "Ik weet dat we een fijne oudervereniging hebben. Ze organiseren veel en zijn heel betrokken. Dit is weer zo'n mooi gebaar. We zijn allemaal heel blij en opgelucht dat alle 185 kinderen en leerkrachten weer naar school kunnen. Dat geldt natuurlijk ook voor de ouders. Als we dan op deze manier een warm welkom krijgen aangeboden, doet dat iedereen goed. Dit kan niet mooier", aldus Daphne tot slot.