Afbeelding
(Foto: Han Giskes)

Rust en continuïteit bij FC Purmerend

Vervolg voorpagina

"Daarnaast is dit seizoen ook al gestart met oefeningen direct afgeleid van wedstrijdsituaties. Mark maakte dit jaar al trainingen naar aanleiding van analyses. Vincent is weer heel belangrijk in de individuele benadering van spelers. We willen daarnaast graag wedstrijdecht trainen en dan is het heel belangrijk dat beide partijen goed gecoacht worden. Dat gebeurde aan het begin van dat seizoen en daar heb ik ongelooflijk veel plezier in gehad. Zo jammer dat dit door corona moest stoppen. Volgend jaar zal het weer kunnen en daar heb ik nu al heel veel zin in", kijkt Hoogland vooruit.

Walter Huijbregts stopt

Na 17 jaar heeft Walter Huijbregts aangegeven te stoppen als trainer en zich te focussen op zijn gezin. Hij zal zeker aan de club verbonden blijven en te vinden zijn op het complex. Brian van Gils: "Om goede aansluiting te houden binnen de selectie zijn wij samen met Bart op zoek gegaan naar een vervanger die met kennis en ervaring bij de huidige staf zou passen."

Uiteindelijk is de club uitgekomen bij Alex Smidt. "Ook Alex heeft een verleden als jeugdtrainer bij de club en het voelt voor hem dan ook weer als thuiskomen. Gezien de affiniteit die Alex heeft met de jeugd kan hij daar binnen FC een rol in gaan spelen. En zijn blij dat Alex de trainer zal worden van de Zondag 2 met ondersteuning van Mark de Loor.".


Parallel aan de herenafdeling zijn in december ook de gesprekken gestart bij de dames- en meidenafdeling met de verschillende trainers. Vorig jaar is Dennis Tevreden gestart om een Dames 1 en 2 te formeren. Door allerlei omstandigheden is dit niet verder van de grond gekomen. Aan de hand van het enthousiasme binnen deze afdeling wordt gezamenlijk een nieuwe poging gedaan dit beter te organiseren.

Verdere invulling

FC Purmerend is zeer verheugd dat Tevreden deze uitdaging aangaat en volgend jaar opnieuw hoofdtrainer is van de damesafdeling. "Samen gaan we kijken hoe wij hier verdere invulling aan kunnen geven. Ook de spelersgroep van de dames is erg gesteld op zijn trainerskwaliteiten maar vooral ook als persoon. Die zetten zich dus hier nu ook voor in."

Oproep aan dames

Van Gils maakt van de gelegenheid gebruik om een oproep te doen aan voetbalsters die graag bij FC Purmerend willen voetballen. "Het is een enthousiaste en kwalitatief goede groep die uitbreiding goed kan gebruiken."


Kortom, er gebeurt al veel op en rondom het complex in Weidevenne. De eerste stappen met het oog op volgend seizoen zijn gezet. "Alles wat qua spelvreugde nog dit seizoen op ons pad komt is mooi meegenomen. Hier hebben wij nu weinig invloed op vandaar dat wij ons focussen op de organisatiestructuur met behulp van alle betrokkenen binnen de club", zegt Brian van Gils tot slot.