Shelly en haar kindjes.
Shelly en haar kindjes. (Foto: aangeleverd)

Inzameling voor jonge moeder met hersentumor

PURMEREND - Shelly uit Purmerend was net bevallen van haar tweede kindje toen bleek dat ze een hersentumor heeft. Om de levensreddende behandeling hiervoor in Duitsland te bekostigen is haar man Stefan een inzameling gestart op het GoFundMe-platform. Er is 85.000 euro voor nodig.

Stefan omschrijft de situatie in de campagnetekst: “Drie dagen na de bevalling kreeg mijn vrouw (35)  plotseling ‘s nachts een epileptische aanval en is toen per ambulance meegenomen naar het ziekenhuis. Na vele onderzoeken mochten wij na een paar uur weer naar huis, maar wel met de mededeling dat wij die dag gebeld zouden worden voor het maken van een ct scan, mri scan, en neurologisch onderzoek.” Binnen enkele minuten na thuiskomst werden ze al gebeld om met spoed terug te komen naar het ziekenhuis, het zag er niet goed uit voor het gezin: de vrouw van Stefan heeft een ernstige hersentumor.


UIteindelijk na maanden van ziekenhuisbezoek kregen ze te horen dat de tumor niet te opereren is vanwege de ligging tegen de hersenkern en enkel chemo en radiotherapie mogelijk is . Een second opinion in het Erasmus vertelde hetzelfde. 


Na veel contact met lotgenoten en zelf zoeken op het internet kregen Stefan en zijn vrouw informatie over een een kliniek in Duitsland die haar eventueel zou kunnen behandelen. De arts in de Duitse kliniek denkt Shelly te kunnen behandelen en dat betekent hoop voor het gezin. Helaas hangt er een hoog prijskaartje aan deze behandeling en wordt hij niet vergoed. Daarom vraagt Stefan hulp via Gofundme. Inmiddels is er ruim 40 000 euro opgehaald, maar ze zijn nog ver verwijderd van het streefbedrag van 85 000 euro.


Wil je bijdragen? Bekijk de campagne via: https://nl.gf.me/v/c/krzm/na-de-bavalling-van-ons-2de-kindje-hersentumor