Beeld uit Stop making Sense.
Beeld uit Stop making Sense. (Foto: aangeleverd)

PURMEREND - Overzicht van de films die Filmhuis Purmerend de komende dagen in 't Stamhuis aan de Kerkstraat vertoont.

Vrijdag 15 en dinsdagmiddag 19 oktober Petite fill van Sébastien Lifshitz, Frankrijk, 2020, 85’. Deze wordt gedraaid in het kader van de Regenboogweek.

Empathisch en fluweelzacht toont Sébastien Lifshitz de worstelingen van de jonge Sasha, die werd geboren als jongen maar weet dat ze een meisje is. Hartverscheurend zijn de tranen die opwellen in de ogen van de achtjarige in een gesprek met een arts. Ze bespraken hoe op school wordt gereageerd op haar genderdysforie. Ze beantwoordt eerst rustig vragen over onaardige leerkrachten en leerlingen, maar barst daarna in snikken uit. 

De voorstelling op vrijdag 15 oktober begint om 20.30 uur en die op dinsdag 19 oktober 13:.0 uur. De toegangsprijs is € 7,50 (Voor vrienden op vertoon vriendenpas € 6,00).

Zaterdag 16 en dinsdagavond 19 oktober David Byrne’s American Utopia, Spike Lee, Verenigde Staten, 2020, 105’. 

‘Stop making sense’, de concertfilm die Jonathan Demme in 1984 maakte met The Talking Heads geldt als een van de beste in zijn genre. Nu heeft Spike Lee een vergelijkbare opname gemaakt van het optreden van David Byrne met een elfkoppige begeleidingsband in New York. Schitterend opgenomen doordat de muzikanten zonder snoer spelen en er geen apparatuur op het toneel staat. 

De voorstellingen beginnen beide dagen om 20.30 uur. De toegangsprijs is € 7,50 (Voor vrienden op vertoon vriendenpas € 6,00).

Zondag 17 oktober The shiny shrimps van Maxime Govare / Cédric le Gallo, Frankrijk, 2019, 103'.

Olympisch zwemmer Matthias le Goff maakt op live televisie een homofobische opmerking en ziet zijn carrière in rook opgaan. De enige manier om het te redden is door zijn opgelegde straf aan te nemen: the Shiny Shrimps, een amateur gay waterpoloteam, te coachen en ze te kwalificeren voor de Gay Games in Kroatië. Met zijn strenge werkethiek heeft Matthias maar één doel voor ogen en dat is winnen. Echter wil het excentrieke waterpoloteam liever shinen op de dansvloer dan dat ze uitblinken in het zwembad.

De voorstelling begint om 14.30 uur. De toegangsprijs is € 7,50 (Voor vrienden op vertoon vriendenpas € 6,00, op vertoon van bibliotheekpas € 5,00).


In verband met de Coronamaatregelen alleen toegang met een coronatoegangsbewijs en legitimatie. Reserveren kan op de website www.filmhuispurmerend.nl en daar vindt u ook informatie over de andere films die er gedraaid worden.

Contact is mogelijk via info@filmhuispurmerend.nl

Afbeelding