Bijzondere muzikale ontmoetingen..
Bijzondere muzikale ontmoetingen.. (Foto: aangeleverd)

Burmster JamBam: muzikaal avontuur

Vervolg voorpagina

Binnen een kader weliswaar dat de deelnemers houvast geeft en het geheel naar harmonie leidt. Merlijn: "Het mooiste is om al die verschillende kleuren en klanken, van zachte koorzangers tot slagwerk en blazers, aan het woord te laten maar uiteindelijk te laten mengen. Hoe meer verscheidenheid hoe beter, dus wat je ook doet, of hoe klein en bijzonder ook, het is voor mij altijd een element. Net als een kok verzamel ik ingrediënten en maak er een geheel van. Waarbij mijn uitdaging is om toch iedereen hoorbaar te maken.”

Muzikale speeltuin

“Bij improvisatie denk je al snel dat je allerlei toonsoorten moet beheersen, of ideeën uit jazz etc. moet kunnen toepassen. Niet bij mij. Ik maak een stuk waarbij vooral je oren en ogen open moeten staan. Het wordt uitgevoerd onder begeleiding van muzikale leiders, onder andere Wouter Hakhof met wie ik al jaren werk. Dirigenten die tekens aangeven zodat deelnemers heel mooi kunnen reageren op elkaar. Zodat we echo’s en klankvelden kunnen creëren en tonen kunnen toevoegen, zonder bladmuziek. Het wordt een speeltuin waar het publiek ook een rol in krijgt.”


Wat het precies voor muziekstuk gaat worden weet hij nog niet. Daarvoor moet hij eerst weten met welke ‘ingrediënten’ hij gaat werken, wanneer alle aanmeldingen binnen zijn. “Ik ga iets maken dat past bij de mensen die mee doen. We maken een heel eigen klank, echt een muziekavontuur waarin we de rijkdom van Purmerend en de Beemster laten horen.”

Meld je aan!

Wil de deze unieke kans om met een paar honderd mede-muzikanten iets moois te laten horen niet laten gaan? Geef je op en doe mee! Aanmelden, nog tot 1 november, kan via pr@theaterdeverbeelding.nl.