Afbeelding
(Foto: aangeleverd)

Probeer ook eens iets anders!

PURMEREND – Het mooie aan Sport’in is dat er een grote variëteit aan verenigingen en clubs mee doet. De gelegenheid bij uitstek dus om te ‘proeven’ van verschillende sporten. Zo kun je bij En Cavant kijken hoe het toe gaat bij het schermen, je kunt een stukje mee roeien bij roeivereniging de Where, de zwemloop ervaren van de Triathlonvereniging én je kunt, onder begeleiding, ervaren hoe het is om onder water te ademen met duikvereniging Aqua Fun.

“Deze introductiedagen zijn een mooie manier om kennis te maken met de duiksport en te ervaren hoe het is om onder water te ademen”, geeft Karen aan, lid van de activiteitencommissie van Aqua Fun. “Veel mensen vinden dat toch best wel spannend. Het zwembad is een veilige omgeving om het uit te proberen, het water is helder en je hebt 1 op 1 begeleiding. De begeleider helpt met aankleden, geeft aanwijzingen en spreekt de signalen met je af voor wanneer je onder water bent.”

Bij Aqua Fun kun je duiken op alle niveaus, en vanaf 14 jaar. Op vrijdagavond wordt er gedoken in het Leeghwaterbad, en op zondag is het verzamelen voor een buitenduik. Dat kan zijn in onder andere het Twiske of bij Vinkeveen, maar op stapel staat bijvoorbeeld ook een weekend in Zeeland. 

En voor mensen die denken dat er onder water in Nederland niet veel te beleven is, integendeel. Er blijken complete onderwaterparken te zijn die je kunt bezoeken. "Overal in Nederland hebben duikverenigingen onder water een bepaald parcours uitgezet, vaak met met objecten, zoals bijvoorbeeld standbeelden of een auto”, licht Karen toe. "In het Twiske bijvoorbeeld zijn er twee parken en in één ervan zit zelfs een bestelbus. Wanneer je duikt is het vaak de kunst naar zo'n object te navigeren. En al zou je het niet zeggen wanneer je boven water bent, al vrij snel onder de oppervlakte is het zicht best helder, dus je ziet echt van alles.”


De drie introductiedagen zijn op dinsdag 24 augustus 20:00 - 22:30 uur, donderdag 26 augustus 20:00 - 22:30 uur en zondag 29 augustus 13:30 - 16:30 uur. Let wel: aanmelden is noodzakelijk en het verzamelpunt is niet het zwembad maar het eigen pand van Aqua Fun op de Impuls 33. Hier wordt dan het juiste materiaal aangemeten.