Autobedrijf Nieuwendijk schenkt aan goede doelen

REGIO - Verschillende organisaties kregen vorige maand een bedrag op hun rekening gestort van Autobedrijf Nieuwendijk. Zij reageerden blij en verrast op dit onverwachte steuntje in de rug. 

Het is een jaarlijkse traditie dat medewerkers van Nieuwendijk een gift mogen doneren aan een goed doel. Elk personeelslid van het bedrijf kiest een doel waaraan hij of zij de gift wil besteden. De hoogte hiervan is gekoppeld aan de omzet van de Renault- en Daciadealer. Een groot aantal organisaties in de regio werd daarom verrast met een gift van het bekende autobedrijf. In totaal ging een bedrag van 19.310 euro naar verschillende goede doelen..

Een groot deel van het bedrag ging naar de Regenboog Groep. Deze zet zich in voor Amsterdammers die in (sociale) armoede leven. Zij helpt deze mensen actief aan de samenleving deel te nemen. Dankzij de donatie kunnen zes daklozen een opleiding tot heftruckchauffeur volgen en een baan vinden.
Sjaak Nieuwendijk en drie collega’s gingen naar het opvangcentrum in de Amsterdamse Pijp om de cheque van 6.610 euro te overhandigen. Dit moment werd extra feestelijk omdat de vier Nieuwendijkers een heerlijke zomerse maaltijd bereidden waar gezamenlijk van werd gesmuld.

Voorwaar een prachtig gebaar dat Autobedrijf Nieuwendijk de organisaties in en rond Amsterdam ondersteunt.