Het bestuur van de Sportraad Purmerend.
Het bestuur van de Sportraad Purmerend. (Foto: eigen foto)

Wie waren en zijn onze sporthelden van de stad?

Of alle inspanningen om het coronavirus te bestrijden vruchten afwerpen blijft onzeker. Inmiddels is wel het sporten weer begonnen en kunnen ook de kantines weer open maar blijft de onzekerheid. Afwachten maar.

Column Sportraad

Zoals de pers ook al meldde is er nog een nieuw virus te bestrijden, namelijk de coronakilo’s. Zoals al in onze vorige column aangegeven wordt er door Spurd na de vakantie daarom een sportmarkt georganiseerd. Om de inwoners (opnieuw) te laten kennis maken met hun sport. Ook zijn er genoeg sportscholen waar u terecht kunt.

Naast de sport voor iedereen die dit puur voor de lol doen (de breedtesport) kennen we ook de wedstrijdsport en de selectiegroepen. Gelukkig beweegt men ook hier voor de lol, maar de (top)prestatie staat centraal. De kampioenen zijn goed voor het imago voor de sport, maar wie zijn onze lokale kampioenen? Helaas zijn de sporters zelf en de verenigingen vaak te bescheiden om dit naar buiten te brengen. Jammer.

Drie projecten

Er zijn nu drie projecten waar wij als Sportraad actief in zijn om die kampioenen in beeld te krijgen. En dat is lastig. Het eerste project dat loopt zijn de (Para)Olympische Zomerspelen in Tokyo. Er zijn drie sporters die een link met Purmerend hebben en naar Tokyo afreizen of al aanwezig zijn. Wij wensen Fleur Jong en Stefan Rusch die aan de Paralympische Spelen deelnemen en waterpoloster Kitty Lynn Joustra veel succes in Tokyo toe.
Als tweede project hebben we de Sportraad Purmerend SportAwards. De Awards over 2021 komen te vervallen maar wij hopen dat deze over de prestaties van 2022 weer uitgereikt kunnen worden. Op basis van bijzondere sportprestaties worden de sporters geselecteerd waarna, op basis van een juryrapport, de Awards tijdens de Nieuwjaarsreceptie toegekend worden.
Het derde project richt zich op de helden van toen. Want wij willen samen met Spurd deze helden in De Beuk en mogelijk ook straks in de nieuwe Karekiet in beeld brengen.
Als Sportraad hebben wij al veel namen, maar of ze compleet zijn weten we niet. Kortom wij willen namen van deze helden uit Purmerend en de Beemster. Mocht u nog suggesties hebben, mail dan de gegevens aan info@sportraadpurmerend.nl.
Voor nu, geniet van de mooie sportzomer en blijf ook zelf bewegen.

Bewegen binnen de sport,

Sportraad Purmerend